Το πρωτάθλημα τις Πρέμιερ Λιγκ, είναι το κατά γενική ομολογία δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Πολλάκις έχουμε δει εκπλήξεις με outsider να κάνουν ζημιές σε φαβορί, αλλά έχουμε δει και ήττες που αγγίζουν το όριο της...ντροπής!

Μια τέτοια ήττα υπέστη χθες η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που υπέστη ήττα με το ντροπιαστικό 0-8 δια χειρός Νιουκάστλ. Η νίκη αυτή για τις “καρακάξες” κατατάσεται στη 2η θέση μαζί με άλλα ματς βέβαια, στη λίστα με τις πιο ευρείες σε διαφορά τερμάτων νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης.



Φυσικά ένα τέτοιο ματς, δεν γινόταν να μη γίνει viral στα social media. Χαρακτηριστικό είναι ένα tweet που σατιρίζει τη γηπεδούχο Σέφιλντ:

Επίσης την παράσταση έκλεψη μια συμπαθέστατη κυρία στην εξέδρα, που στο 0-7 επέλεξε να σταματήσει να παρακολουθεί το διασυρμό της ομάδας της και αντ' αυτού προτίμησε να διαβάσει το βιβλιαράκι της. Τώρα και να μη διάβασε λογοτεχνία, αλλά την Αγία Γραφη, ποιος να την αδικήσει...



Πάμε όμως να θυμηθούμε ποιες ομάδες είχαν την τύχη της Σέφιλντ και ποια ματς, κάνουν τους φίλους της να λένε “ευτυχώς υπάρχουν και χειρότερα”...

Τα ρεκόρ της διοργάνωσης

Αν κάποιοι νοιώθουν χειρότερα από κάθε άλλη ομάδα, είναι φίλοι της Σαουθάμπτον που έχουν δει δύο φορές την ομάδα τους να χάνει με 9-0 και μάλιστα είναι και...φρέσκα. Το 2019, γνώρισαν το διασυρμό με 0-9 από τη Λέστερ στο “St. Mary's” με χατ-τρικ των Αγιόθε Πέρεθ και Τζέιμι Βάρντι, ενώ το 2021 οι “άγιοι” έχασαν στο “Ολντ Τράφορντ” με το ίδιο σκορ, με θύτη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.





Δεν ήταν όμως το μόνο ματς που η Γιουνάιτεντ κέρδισε 9-0 μια ομάδα. Η πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ που καταγράφηκε αυτό το σκορ, ήταν το 1995, όταν η δύσμοιρη Ίπσουιτς, έφυγε...φορτωμένη με 9 “τεμάχια” από το “Θέατρο των Ονείρων”, με τον Άντι Κόουλ να σκοράρει τα 5 εξ αυτών!



Kλείνοντας να πούμε πως το πιο πρόσφατο 9-0 στην κατηγορία είναι αυτό που σημείωσε η Λίβερπουλ τον Αύγουστο του 2022 κόντρα στη Μπόρνμουθ, με πρωταγωνιστές τους Ντίαζ και Φιρμίνο (από δύο γκολ).



Οι ήττες με διαφορά οκτώ τερμάτων

Στη θέση που βρέθηκε την Κυριακή η Σέφιλντ, βρέθηκαν και άλλες ομάδες, με τη Νιουκάστλ να είναι και άλλη φορά θύτης και μάλιστα κόντρα στην άλλη ομάδα του Σέφιλντ, τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ενώ δύο 8-0 μετράει και η Τσέλσι.

Η πρώτη χρονικά νίκη με διαφορά 8 γκολ, ήταν εκείνη της Νιουκάστλ επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με τα 5 γκολ του τρομερού Άλαν Σίρερ το Σεπτέμβριο του 1999 και για να δούμε παρόμοια νίκη, έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια, για να έρθει ο Ζερμέιν Ντεφό με 5 γκολ επίσης με τα οποία κατάφερε να οδηγήσει την Τότεναμ στο θρίαμβο με 9-1 επί της Γουίγκαν!



Ένα χρόνο μετά, η Γουίγκαν δέχθηκε και πάλι ήττα με 8 γκολ διαφορά, χάνοντας με 8-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο, σε ένα ματς που ξεχώρισαν οι Ανελκά και Ντρογκμπά για τους “μπλε” σημειώνοντας 2 γκολ έκαστος.



Με το ίδιο σκορ πέραν φυσικά του ματς της Κυριακής, έληξαν τρεις ακόμα αναμετρήσεις. Η Τσέλσι φιλοδώρησε με 8 "τεμάχια" την Άστον Βίλα το 2012.



Το 2014, η Σαουθάμπτον του Σαντιό Μανέ τιμώρησε με το ίδιο σκορ τη Σάντερλαντ ενώ το τελευταίο 8-0 μέχρι πριν λίγες ώρες, ήταν αυτό της Σίτι επί της Γουότφορντ, σε ένα ματς που ο Μπερνάρντο Σίλβα σημείωσε χατ τρικ.