Πολλοί δεν πιστεύουν σε προλήψεις και συμπτώσεις. Υπάρχουν όμως και γεγονότα που σε κάνουν να αναθεωρείς. Επίσης σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Τι εννοώ;

Χθες το βράδυ, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε χθες τη Φράιμπουργκ,στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, γνωρίζοντας την ήττα με 2-3, ξεκινώντας με το...αριστερό στις υποχρεώσεις του στο Europa League.

Πέραν της ήττας που τον έβαλε με το καλημέρα σε μπελάδες σε ό,τι αφορά την πρόκριση, δόθηκε παράταση και σε μια κακή παράδοση των ερυθρολεύκων, που τους θέλει, πλην μιας εξαίρεσης, να μην κερδίζουν ομάδες από τη Γερμανία, όταν τα ματς γίνονται μήνα Σεπτέμβριο!

Πάμε να δούμε λίγο γιατί ο Σεπτέμβριος είναι καταραμένος μήνας για τον Ολυμπιακό, κόντρα σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα...

17/9/1980: Το ερυθρόλευκο "ναυάγιο"


Ο Ολυμπιακός του Τόζα Βεσελίνοβιτς, υποδέχθηκε την πανίσχυρη Μπάγερν στο Καραϊσκάκης και ενώ το πρώτο ημίχρονο είχε αφήσει ένα τόνο αισιοδοξίας, αφού ο Γαλάκος είχε ισοφαρίσει το γκολ του Ντρέμελ, στο β' μέρος, η Μπάγερν αγρίεψε, με τον Ρουμενίγκε να κάνει το 2-1, τον Ντέμερλ το 3-1, τον Κράους να δίνει...αέρα τριών τερμάτων στους Βαυαρούς, με τον Ολυμπιακό να μειώνει με τον Άλστρομ σε 2-4. Αυτό ήταν το πρώτο ματς που προειδοποίησε ότι ο Σεπτέβρης δεν είναι καλός μήνας να παίζεις με Γερμανούς, αλλά δεν ήταν ουσιαστικά το σημείο μηδέν.



18/9/2002: Η εξάρα του Ολυμπιακού στη Λεβερκούζεν


22 χρόνια και μία μέρα μετά, στο γήπεδο της Ριζούπολης, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, Μπάγερ Λεβερκούζεν και το αποτέλεσμα σόκαρε όλη την Ευρώπη, αφού ουδείς μπορούσε να διανοηθεί ότι η Μπάγερ θα υποστεί διασυρμό με 6-2, με το δείκτη του σκορ να είναι και...κολακευτικός, ενώ μάλιστα είχε μπει δυνατά στο ματς, έχοτας προηγηθεί με 0-1! 'Ενα αυτογκόλ του Κλάιν έκανε το 1-1 και μετά ανέλαβε δράση ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Με χατ τρικ ο Τζόλε ήταν ο mpv του ματς, ενώ στη λίστα των σκόρερ μπήκαν Γιαννακόπουλος και Ζέτερμπεργκ. Εκεί ακόμα δεν έχει πάει το μυαλό ότι το ματς αυτό, αυτή η εξάρα ήταν...6-αίρεση στον κανόνα (μέτριο αστείο, προχωράμε)...



18/9/2012: Από τους πανηγυρισμούς στην απογοήτευση

Δέκα χρόνια μετά ακριβώς, ο Ολυμπιακός του Λεονάρντο Ζαρντίμ, απογοήτευσε στην πρεμιέρα του στο Champions League χάνοντας με 2-1 από τη Σάλκε στο «Καραϊσκάκης» με το γκολ της ήττας, να έρχεται δευτρόλεπτα μετά το 1-1 του Αμντούν, που έφερε ενθουσιαμό στην κερκίδα και ίσως άλλαζε το μομέντουμ, αλλά ο killer Κλας Γιαν Χούντελααρ, είχε άλλη άποψη και ένα μόλις λεπτό μετά, έβαλε το γκο, που ήταν και το νικητήριο για τους «Βασιλικούς Μπλε».



16/9/2015: Ερυθρόλευκη κατάρρευση, τριάρα και τριτώνει το κακό του Σεπτέμβρη

Ο Ολυμπιακός του Σίλβα, κόντρα στη Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα, σε μια αποστολή εκ προοιμίου δύσκολη. Παρά τη χαώδη διαφορά ποιότητας, ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά, μέχρι την άτυχη στιγμή της σέντρας του Τόμας Μίλερ που "κρέμασε" τον Ρομπέρτο και έβαλε τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο. Τα δύο γκολ Το 0-2 από τον Γκέτσε στο 89' και το 0-3 από τον Μίλερ με πέναλτι, δίνουν έκταση στη νίκη της Μπάγερν, αλλά αδικούν τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ήταν η 3η σερί ήττα από Γερμανούς Σεπτέμβρη μήνα και η 4η σε 5 ματς!



15/9/2022: Ο περίπατος της Φράιμπουργκ στο "Καραϊσκάκης"

Μια από τις πιο κακές εμφανίσεις του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια. Η Φράιμπουργκ κατάφερε να περάσει άνετα από το Καραϊσκάκης με 0-3 επί του Ολυμπιακού, με γκολ των Χέφλερ (5') και Γκρέγκοριτς (25') ενώ ο Γκρέγκοριτς με δεύτερο προσωπικό τέρμα "κλείδωσε" το τρίποντο στο 52'.



Μαζί με το χθεσινό 2-3 από την ομάδα του Στράιχ και πάλι, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Με 5 ήττες σε 6 ματς και 4 σερί ήττες, στις κληρώσεις, άπαντες στον Ολυμπιακό, θα εύχονται να μην πέσουν με Γερμανούς και αν πέσουν, να μην χρειαστεί να παίξουν μαζί τους, τον καταραμένο Σεπτέμβρη...