Ακολουθώντας τις επιθυμίες του πατέρα τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα πέντε παιδιά του συμφώνησαν στη μοιρασιά των περίπου 7 δισ. ευρώ της κληρονομιάς του. Την είδηση μεταφέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», πως η 56χρονη πρωτότοκη κόρη του «Καβαλιέρε» Μαρίνα και ο μεγαλύτερος γιος του, Πιερ Σίλβιο (53 χρόνων), θα πάρουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας αυτής, ήτοι το 60%, ενώ τα τρία μικρότερα παιδιά του, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι συμφώνησαν να λάβουν το υπόλοιπο 40%.


Βάσει της συμφωνίας τους, δεν θα χρειαστεί να συνταχθεί αναλυτικός κατάλογος των κινητών και ακίνητων κληροδοτημάτων και της αξίας αυτών από την περιουσία του «Καβαλιέρε». Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θεωρείται πιθανό τα παιδιά του να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πώληση της βίλα Τσερτόζα στη Σαρδηνία, για την οποία ήδη υπάρχουν προσφορές που αγγίζουν ακόμη και τα 300 εκατ. ευρώ!

Οι ευνοημένοι απόγονοι

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, τα παιδιά του έχουν δικαίωμα να κληρονομήσουν τα δύο τρίτα της περιουσίας του σε ίσα μέρη, ενώ ο αποθανών είναι ελεύθερος να διαθέσει το υπόλοιπο ένα τρίτο όπως επιθυμεί. H Μαρίνα Μπερλουσκόνι ηγείται του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας χαρτοφυλακίου Fininvest, που κατέχει και τον όμιλο Media For Europe (MFE), από το 2005. Εκτός από την MFE, η οικογενειακή εταιρεία χαρτοφυλακίου ελέγχει επίσης τον εκδοτικό οίκο Mondadori κι έχει μεγάλο μερίδιο στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της Mediolanum. Πριν από το 2005, η Μαρίνα διετέλεσε αναπληρώτρια πρόεδρος της Fininvest, της κύριας εταιρείας του Μπερλουσκόνι για εννέα χρόνια.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, το 2018, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η Μαρίνα ήταν το πιο κοντινό παιδί του και ότι την συμβουλευόταν καθημερινά προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση, κάτι που έκανε και με τη μητέρα του. Ωστόσο, οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν όταν αποφάσισε να παντρευτεί, το 2022, τη βουλευτή Μάρτα Φασίνα, 53 χρόνια νεότερη από τον ίδιο και μικρότερη ακόμη και από τα παιδιά του. Όσον αφορά στο δεύτερο ευνοημένο απόγονο, Πιερ Σίλβιο, τέθηκε επικεφαλής του οικογενειακού τηλεοπτικού δικτύου Mediaset, ενώ τα τρία παιδιά του από τη Βερόνικα Λάριο δεν εμπλέκονται τόσο στις επιχειρήσεις που κληρονόμησαν.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime