Το καλοκαίρι που µας πέρασε εντυπωσίασε µε τις εµφανίσεις της.

Ταξίδεψε σε όµορφους προορισµούς, φωτογραφήθηκε µε µαγιό, χαµογέλασε και είδε τη ζωή µε αισιοδοξία. Οµως, ο Γολγοθάς της δεν έχει τελειώσει... Και αυτό που φαίνεται στα social media δεν είναι αυτό που νιώθει, απλώς η ίδια θέλει πια να µοιράζεται µόνο καλές στιγµές. Σύµβολο δύναµης και αισιοδοξίας, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, από την ηµέρα που δέχτηκε την επίθεση µε βιτριόλι έξω από τη δουλειά της, στην Καλλιθέα, µέχρι σήµερα έχει κρατήσει µια στάση τόσο αξιοθαύµαστη, που αυτόµατα γίνεται πρότυπο για όλους.

Η µαχήτρια Ιωάννα µιλά στο «Secret» και αποκαλύπτει τα όσα βιώνει αυτή την περίοδο, αλλά και το επόµενο χειρουργείο που πρέπει να κάνει. «Κάθε καλοκαίρι κάνω και ένα βήµα παραπέρα, αλλά δυστυχώς ακόµα και ένα µπάνιο στη θάλασσα το βιώνω µε πολύ στρες. Εχω ένα σώµα γεµάτο ουλές και σηµάδια και µε µια φοβερή ευαισθησία στον ήλιο και πρέπει να προστατεύοµαι συνεχώς», δηλώνει και εξηγεί πως έχει ακόµα πολύ δρόµο µπροστά της.

«Δεν θα µπορέσω ποτέ να περιγράψω µε λέξεις το σοκ που έχει υποστεί το σώµα µου και πόσο πολύ έχει παλέψει για να επιβιώσει. Πάντα το φρόντιζα και µε ενδιέφερε να έχω µια όµορφη και περιποιηµένη εµφάνιση. ∆εν είχα ποτέ τατουάζ ή σηµάδια. Μετά την επίθεση, έχω παντού ουλές και µοσχεύµατα. Αν µε πειράζει; Ναι, µε πειράζει. Βιώνω ακόµα δύσκολες στιγµές. Οµως, δεν εγκαταλείπω τον αγώνα µου! Κάθε σηµάδι που βλέπω πάνω µου σκέφτοµαι πως είναι η απόδειξη ότι κατάφερα να νικήσω τον θάνατο, και αυτό είναι ένα πολύ µικρό τίµηµα», εξηγεί.



Οσο για τα βλέµµατα που πέφτουν πάνω της; «Ξέρω πως µπορεί να µε αναγνωρίζουν, λόγω της περίεργης εµφάνισης. Συχνά όλη αυτή η κατάσταση καταλήγει υποσυνείδητα σε στρες και νεύρα. Μαθαίνω σιγάσιγά να τα αντιµετωπίζω και να τα διαχειρίζοµαι, γιατί η άλλη επιλογή είναι να αποµονωθώ στο σπίτι. ∆εν θα ενοχληθώ ποτέ από βλέµµατα ή συµπεριφορές που ξέρω πως συµβαίνουν από θαυµασµό, αγάπη», τονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Αγώνας

Οι θεραπείες συνεχίζονται για την Ιωάννα: «Μέσα στο καλοκαίρι επισκέφθηκα το κέντρο υδροθεραπείας της Avene στη Γαλλία. Πηγαίνω κάθε χρόνο, γιατί τα ιαµατικά νερά που υπάρχουν εκεί βελτιώνουν την ποιότητα των ουλών. Κάνω συχνά ενέσιµες θεραπείες αρκετά επίπονες, όπως PRP ή micro needling και ιατρικό µασάζ ουλών. Το επόµενο χειρουργείο θα γίνει το φθινόπωρο, στην Ελλάδα, στο βλέφαρο και στο αυτί µου και οι επόµενες θεραπείες θα είναι µε λέιζερ οξυγόνου και θα γίνουν στην Αγγλία, από εξειδικευµένο γιατρό. Εχω ακόµη πολύ δρόµο και προσπάθεια. Μερικές φορές ακόµα δεν µπορώ να πιστέψω όλο αυτό που έχει συµβεί. Νοµίζω ότι ποτέ δεν θα χωρέσει 100% στο µυαλό µου, είναι αδύνατον», τονίζει.


Οσο για το αν την ενδιαφέρει η πολιτική, απαντά: «Τώρα τελευταία βλέπω µεγάλο ποσοστό των celebrities να προσπαθεί να συµµετάσχει στα πολιτικά δρώµενα. Με κάνει να απορώ. Προσωπικά, δεν νιώθω ούτε celebrity ούτε διάσηµη. Είµαι, όµως, δηµοφιλής. Υπάρχει µια εκδήλωση θαυµασµού προς το πρόσωπό µου και µια σχέση αγάπης µε τον κόσµο. Γι’ αυτό και ίδρυσα το Ioanna Paliospirou Foundation, το οποίο προσφέρει στήριξη στους εγκαυµατίες. Η αρχή έγινε µε τη δηµιουργία του Εθνικού Μητρώου Εγκαυµατιών, µε παρέµβασή µου στο υπουργείο Υγείας. Στη συνέχεια, µε την προσθήκη της πάθησης του εγκαύµατος στη λίστα του 5% για την εισαγωγή ανάπηρων εγκαυµατιών σε ελληνικά πανεπιστήµια χωρίς εξετάσεις, µε παρέµβασή µου στο υπουργείο Παιδείας. Αρα, ήδη συµµετέχω στα κοινά µε αυτούς τους τρόπους».

Τέλος, µιλά για τον έρωτα που περιµένει να... γνωρίσει: «Οταν ερωτεύοµαι, βλέπω καρδούλες και πεταλούδες παντού! Θα ήθελα πολύ να ερωτευτώ και να µοιραστώ τη ζωή και τα όνειρά µου µε κάποιον. ∆εν έχει τύχει ακόµη, αλλά το προσµένω µε ενθουσιασµό! ∆εν χρειάζονται πολλά. Απλά πράγµατα, όπως ειλικρινής διάθεση, όµορφη καρδιά και καθαρά µάτια».

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 9/9