Επέστρεψε στη… ζωή, όπως λέει, φέτος το καλοκαίρι η Σοφία Παθέκα, που µετά το σοβαρό ατύχηµά της περπατά ξανά κανονικά και ζει την κάθε στιγµή.

Η γνωστή καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer δεν σταµατά τη γυµναστική, η οποία συχνά την κάνει να ταξιδεύει εκτός συνόρων και να διδάσκει σεµινάρια fitness. Η ίδια µιλά για πρώτη φορά για τις µεγάλες δυσκολίες που αντιµετώπισε τη δύσκολη περίοδο µετά το χειρουργείο. «Βιαζόµουν πάρα πολύ, έτρεχα µέσα στο σπίτι, είχα ένα ατύχηµα και γλίστρησα από τις σκάλες. Εχω µια πολλαπλή βλάβη στο γόνατο, έχω ρήξη χιαστού µπροστά και είχα και αποκόλληση µηνίσκου. ∆εν ήταν απλή υπόθεση, καθώς µετά το χειρουργείο ο εγκέφαλος θέλει έναν χρόνο για να ξεκινήσει να παίρνει εντολές», εξηγεί η Σοφία Παθέκα στο «Secret» και αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον γολγοθά της.

«Εµεινα τρεις µήνες κατάκοιτη και, όταν ξεκίνησε η φυσιοθεραπεία, έπρεπε να µάθω να περπατώ από την αρχή, όπως τα µωρά. Για έναν χρόνο δεν περπατούσα κανονικά, µε την ψυχολογία µου να είναι στα πατώµατα. Νόµζα πως επαγγελµατικά είχα τελειώσει. Η δουλειά µου βασίζεται στα πόδια και τα χέρια µου. Στις αρχές ήταν όλα πολύ δύσκολα, δεν µπορούσα να αυτοεξυπηρετηθώ, ούτε να ντυθώ ή να φάω… Πολλά βράδια πεινούσα και ντρεπόµουν να ξυπνήσω κάποιον να µου φέρει να φάω. Eτσι, έτρωγα καραµέλες, που τις είχα στο κοµοδίνο µου, για να ξεγελάσω τη πείνα µου», εξηγεί µε τρεµάµενη φωνή…

Στη συνέχεια άρχισε να κάνει µερικά βήµατα µε πατερίτσες, ενώ για περαιτέρω µετακίνηση καθόταν στο καροτσάκι. «Για έξι µήνες είχα πατερίτσες και πι. Θέλω σε αυτό το σηµείο να πω ένα µεγάλο ευχαριστώ στους µαθητές µου, που είχαν µια ανάπηρη δασκάλα και δεν µε εγκατέλειψαν, αλλά έµειναν δίπλα µου», τονίζει. Ο άνθρωπος που τη βοήθησε να επανέλθει ήταν ο γιατρός της, που ήταν 24 ώρες δίπλα της σε ό,τι χρειαζόταν. «Με έβλεπε κάθε εβδοµάδα για τους τρεις πρώτους µήνες και ήταν η µόνη έξοδος που έκανα από το σπίτι. Οφείλω πολλά στον Βασίλειο Σακελλαρίου της οµάδας Osteon, χάρη στον οποίο περπατώ και πάλι», παραδέχεται.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα το ξεχάσει ποτέ, καθώς επέστρεψε στην κανονική της ζωή… «Πέρυσι δεν ήµουν καλά. ∆εν χάρηκα τον ήλιο, τη θάλασσα, δεν µπορούσα να περπατήσω στην άµµο, δεν ήµουν ανεξάρτητη. Φέτος ένιωσα τι σηµαίνει να περπατάς στα σοκάκια των νησιών, να µπαίνεις στη θάλασσα χωρίς να κρατάς το χέρι κάποιου, να φοράς κανονικά παπούτσια, καθώς για δύο χρόνια δεν είχα βάλει παπούτσι στο πόδι µου. Κατάλαβα πώς είναι να ζω κανονικά», δηλώνει και στέλνει το δικό της µήνυµα σε όλους. «Το ατύχηµα µε έκανε να αλλάξω τρόπο σκέψης και να ζω το σήµερα, να µην κάνω σχέδια. Να κάνω πράγµατα που µε ευχαριστούν και να µη θεωρώ τίποτα δεδοµένο», λέει. Τις επόµενες µέρες η εντυπωσιακή γυµνάστρια και παρουσιάστρια θα πραγµατοποιήσει ραντεβού για να συζητήσει τις εµφανίσεις της σε τηλεοπτική εκποµπή, ενώ θα ετοιµάσει και τις βαλίτσες της για την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης για µια σειρά σεµιναρίων.