Με τα κέρδη της OnlyFans να έχουν εκτοξευθεί στα 525.000.000 δολάρια για το 2022 και την είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του έβαλε στην τσέπη του πάνω από 300.000.000 σε μερίσματα να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, ο Λεονίντ Ραντβίνσκι έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ποιος είναι όμως ο μυστηριώδης μεγιστάνας της πορνογραφίας και από πού προέρχονται τα χρήματά του;

Όπως αποκαλύπτει το BBC, ο Ραντβίνσκι είναι ένας 41χρονος Ουκρανοαμερικανός επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αγόρασε την εταιρεία το 2018 από τους Γκάι και Τιμ Στόουκλι, οι οποίοι την ίδρυσαν το 2016 επενδύοντας μόλις 12.500 δολάρια - για να την αποκτήσει πλήρωσε, όπως λένε, εκατομμύρια.

Αποστροφή για τη δημοσιότητα

Ωστόσο, πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον Ραντβίνσκι, ο οποίος κρατά κρυφή την προσωπική ζωή του.

Η αποστροφή του για τη δημοσιότητα είναι εμφανής, καθώς αποφεύγει συστηματικά τις συνεντεύξεις. Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο LinkedIn, είναι επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων, φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τις αναδυόμενες πλατφόρμες «κοινωνικής δικτύωσης».

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Northwestern, στο Ιλινόις, και αποφοίτησε το 2002. Όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, έχει περάσει δύο δεκαετίες δημιουργώντας εταιρείες λογισμικού και συμβάλλοντας στο κίνημα του «Ανοιχτού κώδικα», που διακηρύσσει την ελεύθερη πρόσβαση οποιουδήποτε στον σχεδιασμό και τη διανομή προγραμμάτων λογισμικού.

Γεννημένος στην Οδησσό, ο επιχειρηματίας έκανε δωρεές σε κρυπτονόμισμα μέσω της εταιρείας του υπέρ των θυμάτων του ουκρανικού πολέμου. Η πραγματική αξία της δωρεάς το 2022 ανήλθε σε πάνω από 1.300.000 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Ο Λεονίντ Ραντβίνσκι δηλώνει φιλάνθρωπος, αφού δωρίζει «ένα σημαντικό μέρος του χρόνου, της προσπάθειας και των χρημάτων σε μη κερδοσκοπικούς σκοπούς, όπως φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά και σε τεχνολογικές καινοτομίες».

Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Σικάγο όταν ο ίδιος ήταν παιδί. Τώρα ζει «κάπου στην ηλιόλουστη Φλόριντα». Ο δισεκατομμυριούχος αναφέρεται από το «Forbes» ως παντρεμένος, αλλά το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την ταυτότητα της συζύγου του.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή