Ο Ολυμπιακός φέτος εκπλήσσει με τις μεταγραφικές του κινήσεις. Με την έννοια πως δύσκολα μπορεί να «πιαστεί» το πού στοχεύει όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ του. Το σίγουρο είναι πως γνωρίζει πολύ καλά την αγορά, έχει μεγάλες διασυνδέσεις και θα πάρει τους παίκτες που θέλει.

Κάπως έτσι ήρθε στο φως η μεταγραφή του Τζάκσον Πορόσο. Το όνομα του 22χρονου κεντρικού αμυντικού συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό, μόνο όταν υπήρξε ενημέρωση πως χθες το μεσημέρι θα ήταν στην Αθήνα. Κάτι που έγινε ώστε να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ομάδα του είναι η Τρουά, με την οποία οι Πειραιώτες συμφώνησαν να πάρουν δανεικό τον διεθνή στόπερ, με οψιόν αγοράς, χωρίς να γίνουν γνωστά τα οικονομικά δεδομένα.


Πανύψηλος

Ο Τζάκσον Πορόσο βλέπει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά. Είναι θηριώδης και με ταχύτητα που πλησιάζει αυτή του Κιλιάν Εμπαπέ.

Σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος της Τρουά, σε ένα σπριντ που χρειάστηκε να κάνει, έφτασε μέγιστη ταχύτητα τα 35,2 χιλιόμετρα την ώρα, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να έχει μετρηθεί στα 36! Η ταχύτητα είναι ένα από τα προσόντα του. Το άλλο είναι η ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι και γενικά είναι ένας στόπερ με ενδιαφέροντα στοιχεία. Τα οποία, πριν από δύο χρόνια, έψαξε και η Μάντσεστερ Σίτι. Οι σκάουτ της αγγλικής ομάδας τον τσέκαραν στην πορτογαλική Μποαβίστα. Αυτή ήταν και η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα του Πορόσο, έχοντας φορέσει και τη φανέλα της βραζιλιάνικης Σάντος, εκτός από την πορεία του στον Ισημερινό.


Στη θάλασσα

Μια χώρα που φημίζεται για τις πόλεις σε μεγάλα υψόμετρα. Η πρωτεύουσα Κίτο βρίσκεται στα 2.500 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Ωστόσο, ο Πορόσο δεν έχει σχέση με τα υψόμετρα, καθώς η πόλη Σαν Λορέντσο, όπου γεννήθηκε, είναι παραθαλάσσια, με μεγάλο λιμάνι, αλλά και το Γουαγιακίλ, που έζησε κυρίως με την οικογένειά του, βρέχεται από θάλασσα.

Ξεκινώντας την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, βρέθηκε σε πολλές θέσεις. Μέχρι και επιθετικός. Για να καταλήξει στο κέντρο της άμυνας.


Το Μουντιάλ

Τα χαρίσματά του είναι πολλά, ενώ σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ρωτήθηκε ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσε αν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Επειδή είμαι ψηλός (1,92), μου αρέσει η εξουσία και η στολή του αστυνομικού μού ταιριάζει».

Ο 22χρονος άσος μετράει ήδη επτά συμμετοχές στην εθνική ανδρών του Ισημερινού, ενώ βρέθηκε και στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ήταν βασικός στο 1-1 με την Ολλανδία, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Τεράστια η εμπειρία που αποκόμισε, έστω αν στην πορεία έκλαψε, αφού ο Ισημερινός δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση.


Η Παρί Σεν Ζερμέν

Στο γαλλικό πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε φέτος, τέθηκε αντιμέτωπος και με τους Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν. Συγκεκριμένα, στις 29 του περασμένου Οκτωβρίου στο Παρκ ντε Πρενς του Παρισιού, η Τρουά στέκεται αξιοπρεπέστατα κόντρα στους galacticos της Παρί Σεν Ζερμέν. Προηγείται 1-0 και 2-1, αλλά εντέλει ηττάται με 4-3. Οι Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ πέτυχαν από ένα γκολ. Ο Πορόσο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, τέθηκε αντιμέτωπος και με τους τρεις, έχοντας καλές επεμβάσεις. Βέβαια, πού να αντέξει η μικρή Τρουά την πίεση της εξαιρετικά δυνατής Παρί - για να γνωρίσει την ήττα.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή