Ο ήρωας της εβδοµάδας είναι ο 26χρονος αστυνοµικός και ειδικός φρουρός στο Αστυνοµικό Τµήµα του Αγίου Παντελεήµονα. Ο λόγος για τον Παύλο Τερζόγλου, η φωτογραφία του οποίου ενώ να κρατάει στα χέρια ένα παιδί το οποίο µόλις είχε σώσει από τη φωτιά στα ∆ερβενοχώρια έγινε viral. Ο ίδιος εξηγεί αποκλειστικά στο «Secret» τι ακριβώς συνέβη: «Είχαµε εκκενώσει τα προηγούµενα χωριά πάνω από τα ∆ερβενοχώρια και µετά κατεβαίναµε προς τα κάτω. Εκεί κοντά στο σηµείο είχε µια µονή. Την ελέγξαµε για το αν υπάρχουν µοναχές, για να µπορέσουµε να τις απεγκλωβίσουµε. Βγήκαµε στη συνέχεια από τη µονή και αρχικά διαπίστωσα ότι ήταν δύο σκυλιά δεµένα στο οικόπεδο. Κατευθυνόµενος να λύσω τα σκυλιά για να τα πάρουµε να φύγουµε, δίπλα παρατήρησα δύο αδέλφια. Αµέσως πήγα και πήρα το µικρότερο παιδί στην αγκαλιά µου και ο συνάδελφός µου πήρε το αδελφάκι του. Τη στιγµή που κοντεύαµε να φύγουµε από το οικόπεδο, ήρθε και ο πατέρας των παιδιών, που τα πήρε και τα έβαλε στο αυτοκίνητό του».

67
Ο Π. Τερζόγλου εξηγεί πώς ένιωσε εκείνη τη στιγµή: «Εκείνη την ώρα δεν νιώθεις τίποτα. Μόλις ηρεµείς καταλαβαίνεις τι έχει γίνει. Εγώ µε το που ξεκινήσαµε είπα µέσα µου: “Πάµε να µπούµε στη φωτιά και ό,τι γίνει”. Σε όλη τη διάρκεια του έργου µας, λοιπόν, δεν είχα άγχος και φόβο. Ολα εκείνη την ώρα ξεχνιούνται για να σώσεις µια ανθρώπινη ζωή».

Ο ίδιος µας περιέγραψε πώς αισθάνθηκε όταν γύρισε στο σπίτι του στις 7 το απόγευµα: «Ενιωσα γεµάτος, ικανοποιηµένος, ότι µπόρεσα και πρόσφερα και εγώ κάτι, που µακάρι να µη χρειαζόταν ποτέ». Στην ερώτησή µας τι απαντά για εκείνους που τον αποκαλούν ήρωα, είπε: «Σε καµία των περιπτώσεων δεν είµαι ήρωας. Ολοι SECRET // 21 22.07.23 ΣΑΒΒΑΤΟ οι συνάδελφοι, και οι αστυνοµικοί και η Πυροσβεστική και από τον Στρατό, έδωσαν µεγάλη µάχη όλο το 24ωρο. Απλά, θεωρώ ότι εκείνη την ώρα έτυχε και ο φωτογράφος να βγάλει εµένα φωτογραφία µε το παιδί».

Η ζωή του

«Μεγάλωσα στην Πρέβεζα, και συγκεκριµένα στο χωριό Νέα Σινώπη. Πριν από δύο χρόνια, µέσω προκήρυξης, µπήκα στην Αστυνοµία και από τότε υπηρετώ στο Αστυνοµικό Τµήµα του Αγίου Παντελεήµονα. Το όνειρό µου ήταν να γίνω αστυνοµικός, γιατί δεν το βλέπω σαν δουλειά. Πάω ένα 8ωρο και νοµίζω ότι έχουν περάσει δέκα λεπτά. Είµαι ευτυχισµένος γιατί προσφέρω και µπορώ να βοηθάω».

Ολοι οι συνάδελφοι, και οι αστυνομικοί και η Πυροσβεστική και από τον Στρατό, έδωσαν μεγάλη μάχη όλο το 24ωρο


Πρόσφατα ο Παύλος έχασε τον αγαπηµένο του παππού, που έχει πάρει και το όνοµά του. «Ηταν όλα τόσο καρµικά. Ελπίζω ότι µε βοηθάει από εκεί που είναι. Την ηµέρα που είχε φύγει είχαν βγει τα αποτελέσµατα της προκήρυξης και ήµουν µέσα. Ηταν το δώρο του σε µένα».

O πατέρας του

Ο πατέρας του αστυνοµικού, η φωτογραφία του οποίου κάνει τον γύρο των διεθνών µέσων ενηµέρωσης, µίλησε σε τηλεοπτική εκποµπή εκφράζοντας τη συγκίνησή του. Ο Χρήστος Τερζόγλου ανέφερε αρχικά πως ανησύχησε όταν είδε τον γιο του στις φωτιές. «Ηµουν στην Αθήνα και τον περίµενα. Εφυγε στις 5 το πρωί από το σπίτι και γύρισε στις 7 το βράδυ. Μου είχε πει ότι θα γυρίσει στις 2 το µεσηµέρι και ανησύχησα. ∆εν σήκωνε το τηλέφωνο. Και κάποια στιγµή στις 3-4 µ.µ. ανησύχησα πολύ».

89

Ερωτηθείς για το πώς ένιωσε όταν είδε τη φωτογραφία µε τον γιο του να έχει αγκαλιά ένα παιδάκι, απάντησε: «Σίγουρα ένιωσα µεγάλη συγκίνηση. Οχι µόνο για τον γιο µου, γιατί όλα τα παιδιά µου τα µεγάλωσα µε αρχές. Ενιωσα συγκίνηση για όλους αυτούς που δίνουν τη µάχη εκεί. Και για τους πυροσβέστες και για όλα τα παιδιά της Αστυνοµίας».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/7