Ενας από τους πρωταγωνιστές της ορκωμοσίας των βουλευτών ήταν ο γιος του γνωστού μετεωρολόγου του Mega και βουλευτή του Νότιου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου. Ο μικρός Γιωργάκης, που η μητέρα του, Χάρις, τον είχε μαζί της στα θεωρεία, δεν σταμάτησε να κλαίει κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας. Μάλιστα, ο βουλευτής αναγκάστηκε στη συνέχεια να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ο ίδιος μιλά αποκλειστικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ορκωμοσία του, τον γιο του, αλλά και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού.

Πώς αισθάνεσαι που εκλέχθηκες για τρίτη φορά βουλευτής;

Αισθάνομαι πάρα πολύ συγκινημένος, διότι η αγάπη που εισπράττω από τους πολίτες του Νότιου Τομέα είναι τεράστια, και παράλληλα αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη για να μπορέσω να προσφέρω έργο και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της κοινωνίας.

Στην ορκωμοσία έκλεψε την παράσταση ο γιος σου, Γιώργος, που είναι περίπου 2 ετών.

Χαρήκαμε πάρα πολύ εγώ και η σύζυγός μου, η Χάρις, διότι είχαμε μαζί μας το παιδί μας, τον Γιωργάκη, ο οποίος για πρώτη φορά είδε από κοντά το κτίριο της Βουλής. Η σύζυγός μου μαζί με το παιδί μας ήταν στα θεωρεία και παρακολούθησαν όλη την τελετή της ορκωμοσίας. Τα ρούχα που φόρεσε ο Γιώργος ήταν επιλογή της γυναίκας μου, ενώ το χτένισμά του ήταν επιλογή δική μου. Βέβαια, δεν ήταν τόσο ήσυχος ο Γιώργος, διότι κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας ήταν ο μόνος, εκτός από τους ιερείς, που ακουγόταν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Γιατί ζήτησες δημόσια συγγνώμη για τον Γιωργάκη;

Ενιωθα πολύ αμήχανα όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα άκουγα τον γιο μου από το θεωρείο να κλαίει. Εκείνη τη στιγμή γύρισα και κοίταξα τον πρωθυπουργό, ο οποίος κοιτούσε προς τα θεωρεία και άρχισε να χαμογελάει. Σκέφτηκα λοιπόν εκείνη τη στιγμή ότι αυτό που συνέβαινε δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το κλάμα ενός μικρού παιδιού, το οποίο δεν θα το παρεξηγούσε. Αισθάνθηκα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγγνώμη διότι πράγματι σε αρκετά χρονικά διαστήματα το κλάμα του ήταν τόσο έντονο, που οριακά η διαδικασία της ορκωμοσίας δεν διεκόπη.

Ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, απλώς οι προσωπικές στιγμές που περνάω με τη σύζυγό μου είναι σαφώς πολύ λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν


Εχετε έναν γιο. Θέλετε να μεγαλώσει κι άλλο η οικογένειά σας;

Είναι κάτι το οποίο έχουμε στα σχέδιά μας, αλλά όχι τώρα. Κάποια στιγμή αργότερα, γιατί όχι τόσο εγώ όσο ιδιαιτέρως η γυναίκα μου, που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος για να μεγαλώσει ο Γιώργος, χρειάζεται λίγο χρόνο για να μπορέσει να νιώσει πάλι δυνατή. Κάνω και εγώ ό,τι μπορώ, όμως ο χρόνος που είμαι μαζί του είναι ελαφρώς περιορισμένος.

Τι σου αρέσει να κάνεις με τον γιο σου;

Γυρνώντας αργά το βράδυ, αν δεν έχει κοιμηθεί, προσπαθώ να καθίσω λίγο μαζί του για να παίξουμε με τη μηχανή του ή με το αυτοκίνητό του, που του έχει μεγάλη αγάπη. Δεν ξέρω πώς έχει γίνει αυτό, αλλά η συμπεριφορά του είναι λες και είναι μηχανικός αυτοκινήτου. Στο τέλος, όταν τον πηγαίνουμε στο κρεβάτι του, θέλει οπωσδήποτε να τον φιλάω για πάνω από δέκα λεπτά, για να τον πάρει ο ύπνος.

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Είμαι της άποψης ότι ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, απλώς οι προσωπικές στιγμές που περνάω με τη σύζυγό μου είναι σαφώς πολύ λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν.

Ως μετεωρολόγος του Mega, πώς προβλέπεις ότι θα είναι ο καιρός το φετινό καλοκαίρι;

Οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, όμως, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι μετά τις 12 Ιουλίου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα έλευσης του πρώτου καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι.

Ποιο είναι το πιο περίεργο ρουσφέτι που σου έχουν ζητήσει;

Η πιο περίεργη, αλλά ταυτόχρονα και η πιο συγκινητική εξυπηρέτηση που μου έχουν ζητήσει ήταν όταν μια κυρία, μεγάλη σε ηλικία, που είχε χάσει όλα τα μέλη της οικογένειάς της, σύζυγο και παιδιά, αναγκάστηκε να με πάρει τηλέφωνο και να μου ζητήσει να της βρω ένα ίδιο σκυλάκι με αυτό που είχε, διότι πέθανε και αποτελούσε τη μοναδική της παρέα. Με μεγάλη μου χαρά έσπευσα να επισκεφθώ μια γνωστή φιλοζωική εταιρεία, όπου πράγματι βρήκα το ίδιο ακριβώς σκυλάκι, το πήρα, το έβαλα μέσα σε μια κούτα και ο ίδιος τής το παρέδωσα στα χέρια της.

Διακοπές πού θα πάτε;

Δεν προβλέπεται να πάμε διακοπές φέτος, γιατί πήρα όλη μου την κανονική άδεια λόγω των εκλογών, επομένως θα είμαι καθημερινά στο Μega μέχρι και τις 20 Αυγούστου. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Mega για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό μου σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των τηλεθεατών για τον καιρό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 8/7