Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση «Σάντρα» της ισπανικής αστυνομίας που έφτασε στα ίχνη των ρατσιστών οπαδών που «επιτέθηκαν» στον Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι τέσσερις συλλήψεις που έγιναν στις 23 Μαΐου αφορούν άτομα που κατηγορούνται ότι είχαν κρεμάσει από μια γέφυρα -στις 26 Ιανουαρίου 2023- μια μαύρη κούκλα του σεξ με τη φανέλα του Βραζιλιάνου επιθετικού, μαζί με το πανό «Η Μαδρίτη μισεί την Ρεάλ».

Οι τέσσερις συλληφθέντες, οπαδοί της Ατλέτικο, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σύντομα, ενώ ήδη τους έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου σε κάθε γήπεδο της La Liga. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους μετά από έρευνες μηνών, στις οποίες βοήθησε η συγκεκριμένη κούκλα του σεξ.

Σύμφωνα με τη “Marca” η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε το όνομα «Σάντρα», λόγω του ονόματος που έχει στο εμπόριο η συγκεκριμένη κούκλα. Αρχικά, η αστυνομία αναζήτησε δαχτυλικά αποτυπώματα στην κούκλα και το πανό, ωστόσο δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Τα συγκεκριμένα ερωτικά βοηθήματα έχουν πολλούς… χρήστες και ενίοτε αγοράζονται μεταχειρισμένα, έτσι βρέθηκαν δέκα διαφορετικά δαχτυλικά αποτυπώματα, αλλά μόλις τρία εξ αυτών ήταν ολοκληρωμένα και δεν μπορούσε από εκεί να γίνει ασφαλής ταυτοποίηση.

Οι έρευνες στράφηκαν στα σημεία πώλησης της συγκεκριμένης κούκλας που πωλείται σε 58 διαφορετικά on line καταστήματα, αλλά και σε πολλά ακόμη μαγαζιά στη Μαδρίτη.

Η αστυνομία έφτασε σε μια άκρη, όταν οι Αρχές είδαν στο Twitter την ανάρτηση ενός οπαδού της Ατλέτικο με τη συγκεκριμένη κούκλα τοποθετημένη μπροστά από έναν τοίχο.

Η αστυνομία διαπίστωσε πως ο τοίχος αυτός ήταν κοντά σε ένα μπαρ και έτσι βρέθηκε στα ίχνη του δράστη, ενός οπαδού της Ατλέτικο ονόματι Άνχελ. Με το «στίγμα» από το κινητό του τηλέφωνο, διαπιστώθηκε πως ήταν κοντά στη γέφυρα τη στιγμή που κρεμάστηκε η κούκλα με τη φανέλα του Βινίσιους.

Με ανάλογο τρόπο ταυτοποιήθηκαν και άλλοι τρεις οπαδοί της Ατλέτικο, που έπιναν μπίρες στην ίδια περιοχή και φέρονται να ήταν συνεργοί του πρώτου. Μάλιστα, DNA από δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες εντοπίστηκε πάνω στην κούκλα.