Θύμα αηθούς ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. στον Νομό Ηλείας, Μισέλ Αμπού – Χάντμπα.

Ο 37 χρόνος δικηγόρος, που δηλώνει περήφανος γιος μιας Ελληνίδας κι ενός Παλαιστίνιου, γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη περιοχή της Αμαλιάδας Ηλείας, ενώ, μετά την ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Ήλιδας, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος βουλευτής.

Βέβαια, κάποιοι βρήκαν στο… ονοματεπώνυμό του την αφορμή για μια ρατσιστική επίθεση σε βάρος του.

Στην περιοχή μου δεν έχω βιώσει στοιχεία ρατσισμού
Κάτω από μια πολιτική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι έχυσαν δηλητήριο, γράφοντας μεταξύ άλλων απαράδεκτων σχολίων: «Πατρίδα δεν έχεις για να πολιτευτείς, γιατί να σε ψηφίσουν οι Έλληνες, με ποιο δικαίωμα ζητάς την ψήφο τους;».

Ο ίδιος δηλώνει στο parapolitika.gr ότι δεν πτοείται και θα συνεχίσει τον αγώνα του για μια κοινωνία με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ο Μισέλ Αμπού – Χάντμπα αναφέρει στο parapolitika.gr: «Είναι μια επίθεση η οποία έγινε στη σελίδα μου στο Facebook, σε μια ανάρτησή μου, από άγνωστα άτομα σε μένα. Δεν δίνω συνήθως σημασία, είμαι συνηθισμένος. Kάποιοι άνθρωποι το είδαν, εκνευρίστηκαν, το δημοσίευσαν και πήρε αυτή την έκταση. Είναι μηνύματα σχετικά με τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου, που είναι Παλαιστίνιος. H μητέρα μου είναι Ελληνίδα».

Κάποια στοιχεία ακραία, που κρύφτηκαν πίσω από το πληκτρολόγιο και εξαπέλυσαν αυτή την επίθεση
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμα: «Έχω βιώσει ρατσισμό, ωστόσο δεν θα ήθελα να το εργαλειοποιήσω. Ο καθένας μας από την στάση του μέσα στην κοινωνία και τους αγώνες του μπορεί να συμβάλει ώστε να μη συνεχίσουμε να ζούμε με τέτοιου είδους φαινόμενα δίπλα μας. Και αυτό είναι που θέλω να κάνω κι εγώ, είναι ένας λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική».

Από τους κατοίκους της Αμαλιάδας, ωστόσο, αναφέρει πως δεν έχει βιώσει αντίστοιχα φαινόμενα: «Στην περιοχή μου δεν έχω βιώσει στοιχεία ρατσισμού. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εδώ. Είμαι ενεργός πολίτης, δικηγόρος και αυτοδιοικητικός, εδώ επέλεξα να κάνω την οικογένειά μου», σημειώνει ο 37χρονος πολιτικός, που είναι πατέρας δύο παιδιών.
abou_xadba

Για την επίθεση που δέχτηκε λέει πως ήταν κάποια στοιχεία ακραία, που κρύφτηκαν πίσω από το πληκτρολόγιο και εξαπέλυσαν αυτή την επίθεση. Σε πολλές αναρτήσεις που έχουν γίνει γι' αυτό το θέμα συνεχίζουν να γράφουν σχόλια, ωστόσο ο ίδιος επιλέγει να μην τα διαβάζει: «Μου προκαλούν θλίψη, είναι θλιβερές αυτές οι καταστάσεις».

Τέλος, με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, ο Μισέλ Αμπου – Χάντμπα στέλνει το εξής μήνυμα: «Είμαι υποψήφιος στον Νομό Ηλείας. Θα προσπαθήσω να συμβάλω στην ισχυροποίηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Οι Ελληνίδες και Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν για ελπίδα στον τόπο και μια νέα προοπτική στη χώρα, για μια Ελλάδα που μας αξίζει, ένα κράτος το οποίο θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη δίκαιη ανάπτυξη, σε μια κοινωνία με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες για όλους».