Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη φιγουράρει από το 2018 η Φινλανδία

Ειδικότερα η ετήσια έκθεση World Happiness Report κατέταξε τη σκανδιναβική χώρα, μεταξύ 150 κρατών, στην πρώτη θέση για το 2023 και τώρα η Φινλανδία είναι έτοιμη να μοιραστεί -και μάλιστα δωρεάν- το μυστικό της ευτυχίας της.

H «Visit Finland», η τουριστική αρχή της χώρας, προσφέρεται να πληρώσει ταξίδια στη Φινλανδία για ένα σεμινάριο ευτυχίας.



Το σεμινάριο της ευτυχίας

Το σεμινάριο αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να βρουν τον «Φινλανδό μέσα τους». Ειδικοί life coaches θα καθοδηγήσουν τους τυχερούς συμμετέχοντες σε τέσσερα βασικά θέματα:

  • φύση και τρόπος ζωής,
  • υγεία και ισορροπία,
  • design και καθημερινότητα,
  • φαγητό και ευεξία.
«Μια ερώτηση που μας υποβάλλεται συχνά είναι: “Πώς είστε τόσο χαρούμενοι;”. Πιστεύουμε ότι η φινλανδική ευτυχία πηγάζει από τη στενή σχέση με τη φύση και τον προσγειωμένο τρόπο ζωής μας: δεν είναι κάποια μυστικιστική κατάσταση, αλλά μια δεξιότητα που μπορείς να μάθεις», δήλωσε η Heli Jimenez, διευθύντρια διεθνούς μάρκετινγκ του κυβερνητικού οργανισμού Business Finland.

Το τετραήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές θέρετρο Kuru σε παραλίμνια περιοχή της Νότιας Φινλανδίας από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο visitfinland.com μέχρι τις 2 Απριλίου 2023, αλλά τελικά θα επιλεγούν δέκα τυχεροί, με την αρχή να τους καλύπτει τα έξοδα του ταξιδιού και του σεμιναρίου.

«Τα αναζωογονητικά δάση μας, οι γοητευτικές λίμνες και τα ζωντανά τοπία του αρχιπελάγους μας είναι όλα τέλεια μέρη για να χαλαρώσετε και να έρθετε σε επαφή με την εσωτερική σας ευτυχία. Τώρα θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν αυτή τη φινλανδική νοοτροπία», πρόσθεσε η Heli Jimenez.

Στο πλαίσιο της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δημιουργήσουν περιεχόμενο που να δείχνει ότι ίσως ήδη είναι «κρυφά Φινλανδοί» και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους θέλουν να μετάσχουν στο σεμινάριο. Ακόμη κι όσοι δεν επιλεγούν, τελικά, μπορούν να παρακολουθήσουν το masterclass της ευτυχίας όταν θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά το ερχόμενο καλοκαίρι.