Mεγάλη έκπληξη προκάλεσε η περί… καψούρας ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην Κοζάνη, ο οποίος ωστόσο δεν έδειξε σαστισµένος.

«Είστε καψούρης;», τον ρώτησε µε θάρρος ο Λάζαρος Λαζαρίδης, δηµοσιογράφος του eordaialive.com και ιδιοκτήτης τοπικού ραδιοφωνικού σταθµού, συνδυάζοντας την ερώτηση προφανώς και µε την ηµέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Επιτέλους µια ερώτηση που ταιριάζει στο κλίµα των ηµερών», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Συνοδεύοµαι από τη σύζυγό µου, που την κάλεσα να περάσει µαζί µου τη µέρα των ερωτευµένων, οπότε µπορείτε να βγάλετε τα συµπεράσµατά σας». «Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευµένους και να πω κι εγώ ότι οι ερωτευµένοι δεν γιορτάζουν µόνο την ηµέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οπότε δεν θα υπήρχε Ράδιο Καψούρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους παρευρισκοµένους, αλλά και τον δηµοσιογράφο, αφού η τόλµη του τον δικαίωσε.

«Για να σπάσω τον πάγο»

«Εγώ δεν πήγα εκεί για να ρωτήσω για την καψούρα του πρωθυπουργού. Απλά ήθελα να σπάσω τον πάγο, να φύγει όλη αυτή η κατήφεια που έχει δηµιουργηθεί, γιατί τέτοιος άνθρωπος είµαι εγώ. Ηταν ωραίο να ατενίζουµε µε αισιοδοξία το µέλλον. Αν ήταν άλλη µέρα, δεν θα το έλεγα. Μου ήρθε λόγω του Βαλεντίνου», σηµειώνει ο Λ. Λαζαρίδης µιλώντας στο «Secret», ενώ εκφράζει -µεταξύ άλλων- τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν «προωθήθηκε» παράλληλα το πραγµατικό ερώτηµα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Κοζάνη. «Να πάµε και στην ερώτηση τώρα; Λοιπόν, η νέα λιγνιτική µονάδα “Πτολεµαΐδα 5”, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που κόστισε περίπου 1,7 δισεκατοµµύρια ευρώ, είναι έτοιµη να µπει στο σύστηµα, προκειµένου να εξασφαλιστεί η ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας. Μετά και τις παγκόσµιες εξελίξεις, η εξάρτηση από το φυσικό αέριο δηµιούργησε σοβαρά προβλήµατα στην Ελλάδα, αλλά και σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύµφωνα µε τον σχεδιασµό της κυβέρνησης, τα επόµενα χρόνια η “Πτολεµαΐδα 5” πρόκειται να µετατραπεί σε µονάδα φυσικού αερίου. Με βάση, λοιπόν, τις δύσκολες, καθώς και τις µη προβλέψιµες συνθήκες, πιστεύετε ότι το φυσικό αέριο ως µεταβατικό καύσιµο θα ωφελήσει τους Ελληνες πολίτες και τους ∆υτικοµακεδόνες;», ήταν η… κανονική ερώτηση του δηµοσιογράφου.

«Αυθορμητισμός»

«Να φανταστείτε πως µου είπαν ότι χρηµατίστηκα κιόλας. Αν θεωρείτε πως µε έξι ευρώ στην τσέπη είµαι πλούσιος, τότε εντάξει»
«Ηθελα πολύ να ακουστεί και η ερώτηση που αφορά την περιοχή µου και χαίροµαι που γίνεται µέσα από εσάς», δηλώνει µε χαρά ο κ. Λαζαρίδης. Οσο γι' αυτό που τον ώθησε να ρωτήσει κάτι τόσο… προσωπικό τον πρωθυπουργό, απαντά πως «ήταν απλός αυθορµητισµός και το άφησα απλά στην τύχη του. Ο ίδιος το δέχτηκε µε χαρά και µετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου βγήκαµε και φωτογραφία µαζί, αλλά ήταν στραβή. Του λέω τότε: “Ο καψούρης είµαι εγώ, κύριε πρόεδρε”». Ο ίδιος αποκαλύπτει πως από εκείνη τη στιγµή και έπειτα το τηλέφωνό του δεν σταµάτησε να χτυπά: «Εχω να κοιµηθώ δυόµισι µέρες και άλλες τόσες να φάω. ∆εν πολυβγαίνω έξω και λίγο που βγήκα µε είδαν φίλοι και µου είπαν: “Ωραία ερώτηση έκανες, σε παραδέχοµαι”».

«Το ίδιο και στην Παπαρήγα»

Ο Λάζαρος Λαζαρίδης δεν κρύβει και την πικρία του: «Να φανταστείτε πως µου είπαν ότι χρηµατίστηκα κιόλας. Αν θεωρείτε πως µε έξι ευρώ στην τσέπη είµαι πλούσιος, τότε εντάξει», δηλώνει. Θα µας ξαφνιάσει ξανά µε επόµενες, αναπάντεχες ερωτήσεις; «Κάτι έχω σκεφτεί για το µέλλον. Ο αυθορµητισµός µε οδηγεί πάντα... Να ξέρετε πως, αν είχα απέναντί µου την Αλέκα Παπαρήγα, το ίδιο θα ρωτούσα», επισηµαίνει.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 18/2