Ο τελευταίος µονάρχης της Ελλάδας είχε αποκτήσει τέσσερα εγγόνια από την κόρη του, Αλεξία, και άλλα πέντε από τον γιο του Παύλο.

Από την Αλεξία, που παντρεύτηκε τον Ισπανό αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες, απέκτησε την 21χρονη Αριέτα, την 20χρονη Αννα-Μαρία, τον 18χρονο Κάρλος και τη 16χρονη Αµέλια. Από τον Παύλο, που παντρεύτηκε την επιχειρηµατία και σχεδιάστρια παιδικών ρούχων Μαρί-Σαντάλ, απέκτησε την 26χρονη Μαρία-Ολυµπία, τον 24χρονο Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον 22χρονο Αχιλλέα-Ανδρέα, τον 18χρονο Οδυσσέα-Κίµωνα και τον 14χρονο Αριστείδη-Σταύρο.

Λιτή ζωή

Παρά τις διασυνδέσεις της και τη διάσηµη οικογένειά της, αλλά και την καριέρα της στο µόντελινγκ, η Μαρία-Ολυµπία θεωρεί ότι ζει µια λιτή ζωή, όπως κάθε άλλο (σίγουρα προνοµιούχο) κορίτσι. Το µεγαλύτερο πάθος της είναι η φωτογραφία, ενώ το όνειρό της, µια καριέρα στον κόσµο της µόδας. Το 2016, η Μαρία-Ολυµπία σπούδασε φωτογραφία στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη, ενώ έκανε το ντεµπούτο της στο µόντελινγκ το 2017, συµµετέχοντας σε µια διαφηµιστική καµπάνια του Οίκου Dolce & Gabbana, που γυρίστηκε σε υπαίθρια αγορά του Παλέρµο, στη Σικελία.



Πριν από λίγο καιρό, µε αφορµή τη φωτογράφηση για τον Οίκο Louis Vuitton, η Μαρία-Ολυµπία µίλησε στην «Telegraph» για τη ζωή της και µεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο παππούς της, Κωνσταντίνος Γλίξµπουργκ, βίωνε µια παρατεταµένη θλίψη από το 1974, όταν καταργήθηκε και επισήµως η µοναρχία στην Ελλάδα και µαζί µε την οικογένειά του οδηγήθηκε στην εξορία.

Με νονό τον βασιλιά

Νονός της είναι ο βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος, ο οποίος -όπως δήλωσε- δεν ξεχνάει ποτέ τα γενέθλιά της. H ίδια αποφεύγει συνήθως να δηµοσιεύει στιγµιότυπα από προσωπικές στιγµές µε τον σύντροφό της, Περεγκρίν Πίρσον, µε τον οποίο συνεχίζει να είναι ζευγάρι. Αδελφός της είναι ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος, ο πρωτότοκος γιος και δεύτερο παιδί του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ. Είναι 24 ετών, ασχολείται µε τη φωτογραφία και τα τελευταία χρόνια ζει στο Λονδίνο.

Οι φίλοι του τον φωνάζουν «Τίνο», ενώ είναι ιδιαίτερα δεµένος µε τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Μάλιστα, ένας από τους νονούς του είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαµ. Τον Μάιο έκανε διακοπές µε την παρέα του στις Μπαχάµες και µαζί του ήταν και η καλλονή Βραζιλιάνα σύντροφός του, που ακούει στο όνοµα Μαριάννα. Ο πρώτος γιος του Παύλου ακολουθεί τα βήµατα της Μαρίας-Ολυµπίας στον χώρο του µόντελινγκ. Λατρεύει όµως και τον χορό και αυτό φαίνεται στα αµέτρητα βίντεο που ανεβάζει στα social media, ξεδιπλώνοντας τις χορευτικές του ικανότητες.



Στη Νέα Υόρκη

O δεύτερος γιος του Παύλου, ο Αχιλλέας Ανδρέας, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 2000 στη Νέα Υόρκη και έχει συµπληρώσει τα 22 του χρόνια. Η οικογένειά του ζούσε στις ΗΠΑ κατά τη γέννησή του, ωστόσο µεγάλωσε στην Αγγλία, όπου και βαφτίστηκε σε ηλικία 10 µηνών. Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη όταν τα δύο µεγαλύτερα αδέλφια του ξεκίνησαν τις σπουδές τους εκεί και εκείνος ακολούθησε τα χνάρια τους σπουδάζοντας στις ΗΠΑ.

«Τόλµη και γοητεία»

Παράλληλα µε τις σπουδές του έχει ξεκινήσει και την καριέρα του στην υποκριτική µε έναν ρόλο στη σαπουνόπερα «Τόλµη και γοητεία», όπου πρωταγωνιστούσε και η θεία του, Θεοδώρα Γλίξµπουργκ. Ο Αχιλλέας ή «Ακι» έχει ποζάρει για τον Οίκο Zadig & Voltaire, ενώ διατηρεί δεσµό µε την Ιζαµπέλα Μασενέ, κόρη και κληρονόµο της 56χρονης Ναταλί Μασενέ, της δισεκατοµµυριούχου ιδρύτριας του Νο 1 παγκοσµίως e-shop πολυτελών ειδών µόδας Νet-Α-Porter.



Ο Οδυσσέας-Κίµων είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ. Ο 18χρονος ασχολείται µε τη µόδα, όπως η µητέρα του, και ήδη έχει στην ιδιοκτησία του τη φίρµα ρούχων «Gallows Humour», η οποία έχει ως µότο της το «Να είσαι θετικός δεν σηµαίνει ότι αγνοείς το αρνητικό». Επίσης, έχει περπατήσει σε πασαρέλες διάσηµων οίκων µόδας και ποζάρει για εξώφυλλα διεθνούς φήµης γυναικείων περιοδικών µόδας.

Ο βενιαμίν

Ο 14 ετών Αριστείδης-Σταύρος είναι και ο βενιαµίν της οικογένειας. Η βάπτισή του τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, στην Ερµιόνη Αργολίδας, στις 6 Αυγούστου του 2009. Ανάδοχοι ήταν η Χριστίνα, δούκισσα της Πάλµα ντε Μαγιόρκα, ο πρίγκιπας Κύριλλος της Βουλγαρίας, η κοντέσα Ντέµπι βον Μπίσµαρκ, ο Φραντσέσκο Μονκάντα του πριγκιπάτου του Πατέρνο και ο Σπύρος Νιάρχος.

Στα Κανάρια νησιά

Σε αντίθεση µε τα αδέλφια της, που αποτελούν εξέχοντα µέλη του διεθνούς τζετ σετ, η πρωτότοκη κόρη του τέως βασιλιά, Αλεξία, έχει επιλέξει ένα διαφορετικό lifestyle, µακριά από τον θόρυβο της δηµοσιότητας. Αποµακρυσµένοι από τα φώτα, η Αλεξία, ο σύζυγός της, Κάρλος Μοράλες Κουιντάνα, και τα τέσσερα παιδιά τους ζουν µια «κανονική» ζωή στα Κανάρια Νησιά, όπως επιθυµούσε η ίδια όταν µετακόµισε µε τον σύζυγό της από τη Βαρκελώνη στο Πουέρτο Καλέρο του Λανζαρότε.



Στο Πουέρτο Καλέρο, όµως, βρήκαν τη γαλήνη που επιζητούσαν, µεγαλώνοντας τα παιδιά τους σε ένα µοναδικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακό αρχοντικό, που σχεδίασε ο ίδιος ο Μοράλες. Στη Μητρόπολη Αθηνών, στη νεκρώσιµο ακολουθία του Κωνσταντίνου, είδαµε σε µία από τις σπάνιες εµφανίσεις τους τα «άγνωστα» εγγόνια του τέως, την Αριέτα, την Αννα-Μαρία, τον Κάρλος και τη µικρότερη Αµέλια.

Τα μετάλλια

Οι κόρες της Αλεξίας Γλίξµπουργκ κρατούσαν µε υπερηφάνεια και συγκίνηση τα µετάλλια του παππού τους, συνοδεύοντας τη σορό του στο Τατόι, όπου ενταφιάστηκε πλάι στους προγόνους του, ενώ δίπλα στην οικογένειά του ήταν και ο 18χρονος Κάρλος Jr. Η οικογένεια έχει επιλέξει να κρατά αποστάσεις από την κοσµική ζωή των royalties και τους θυµόµαστε σε παλαιότερα στιγµιότυπα από καλοκαιρινές διακοπές στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες, όπου περνούσαν χρόνο µε τον Κωνσταντίνο και την Αννα-Μαρία.



Στενή σχέση διατηρούν µε τις βασιλικές οικογένειες της ∆ανίας και της Ισπανίας, µε τις οποίες συνδέονται µε συγγενικούς δεσµούς. Ιδιαίτερα η φιλία της Αλεξίας µε την ινφάντα Χριστίνα είναι αδελφική, καθώς είναι αχώριστες από τα νεανικά τους χρόνια, ενώ η κόρη του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας είναι η νονά της Αριέτας, όπως και η µικρότερη κόρη του τέως βασιλιά, Θεοδώρα, αλλά και ο γιος του άλλοτε βιοµηχάνου της Πειραϊκής-Πατραϊκής, Φίλιππος Στράτος.

Κουμπάρα

Εξάλλου, η κόρη του τέως βασιλιά ήταν και κουµπάρα στον γάµο του µε τη Μαρίνα Κοκοτού. Εκτός από την Ελλάδα, η οικογένεια Μοράλες ταξιδεύει συχνά στο χειµερινό θέρετρο Μπακέιρα Μπερέτ της Ισπανίας, απολαµβάνοντας τις µοναδικές πίστες σκι του χιονοδροµικού κέντρου στη βόρεια πλαγιά των Πυρηναίων. Συχνά στη συντροφιά τους είναι η ινφάντα Χριστίνα µε τον σύζυγό της, Ινιάκι Ουρδανγκαρίν, και τα τέσσερα παιδιά τους.

Η 21χρονη Αριέτα έχει επιλέξει να κρατά low profile, µε τα διεθνή Μέσα να τη συγκρίνουν συχνά µε την ξαδέλφη της, Μαρία-Ολυµπία, η οποία έχει ιδιαίτερα δραστήρια κοινωνική ζωή και αποτελεί το απόλυτο fashion girl των royals. Η µεγαλύτερη κόρη της Αλεξίας διαθέτει λογαριασµούς στα social media, ωστόσο είναι «ερµητικά» κλειστοί, µε τα ισπανικά sites να αναφέρουν ότι στο Instagram µοιράζεται περιορισµένα στιγµιότυπα από την καθηµερινότητά της, µε πολλές από τις αναρτήσεις να αφορούν τη µεγάλη της αγάπη, την καλλιτεχνική κολύµβηση.

Αθλητισμός

Αν και είναι πλήρως αφοσιωµένη στις σπουδές της στο Πανεπιστήµιο της Μαδρίτης, η «αθόρυβη» γαλαζοαίµατη βρίσκει πάντα χρόνο να ασχοληθεί µε τον αθλητισµό. Λατρεύει την ιστιοπλοΐα, όπως και οι γονείς της, που γνωρίστηκαν το 1994 σε µι α ρεγκάτα στη Βαρκελώνη -όπου ο Μοράλες ήταν µέλος του πληρώµατος της προ-ολυµπιακής οµάδας Ισπανία-Σίδνεϊ 2000-, ενώ υπήρξε µέλος του κλαµπ καλλιτεχνικής κολύµβησης «Pingüinos» του Arrecife, όπου έχει αποσπάσει µετάλλια και διακρίσεις.



Το πάθος της για τον συγκεκριµένο αθλητικό όµιλο µοιράζεται µε τις αδελφές της, την 20χρονη Αννα-Μαρία και τη 16χρονη Αµέλια, που είναι επίσης µέλη του κολυµβητικού κλαµπ. Μάλιστα, µε την Αννα-Μαρία, µε την οποία έχουν µόλις έναν χρόνο διαφορά, αγωνίζονταν στην ίδια κατηγορία, ενώ η µικρότερη Αµέλια αγωνίζεται σε µικρότερες ηλικιακές οµάδες.

Grand event

Η δευτερότοκη κόρη της Αλεξίας έχει το όνοµα της γιαγιάς, ενώ η βάπτισή της στην Ιερά Μονή Παντάνασσας Κρανιδίου αποτέλεσε grand event για την οικογένεια του τέως βασιλιά. Αν και το Μυστήριο τελέστηκε σε στενό κύκλο, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια έσµιξε ολόκληρη η οικογένεια στην Ελλάδα. Παρούσες ήταν η βασιλοµήτωρ Σοφία και η πριγκίπισσα Ειρήνη, ενώ ανάµεσα στους νονούς ήταν ο αδελφός της Αλεξίας, Παύλος, η ∆ανή Ντόνα Μπεατρίσε βαν Χάουεν και ο εφοπλιστής Μάρκος Νοµικός.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 21 Ιανουαρίου 2023.