Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με την αναδρομή στον βίο του να μην έχει μόνο πολιτική σημασία, αλλά να είναι γεμάτη αθλητισμό, ίντριγκα και μια ιστορία αγάπης που ήταν πρωτοσέλιδο για χρόνια. Η σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. 

Η σχέση με τη Αλίκη & ο μύθος των τούνελ

Τα περιοδικά της εποχής θα αφιερώσουν χιλιάδες σελίδες στο ειδύλλιο με την εθνική σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το παλάτι φέρεται να μην είναι ικανοποιημένο από αυτή την εξέλιξη, ενώ εκ των υστέρων κάποιοι θα πουν πως ίσως η Αλίκη να είχε σώσει τον θρόνο του Κωνσταντίνου λόγω της δημοφιλίας της.

Ο ίδιος ο τέως βασιλιάς θα μιλήσει στο «ΡΙΚ» για τους μύθους που κατέκλυζαν τα αθηναϊκά σπίτια, όπως για το τούνελ που συνέδεε το παλάτι με την Αλίκη.

Ο τότε διάδοχος θα παντρευτεί τελικά την Άννα-Μαρία. Στα πλάνα της εποχής μπορούμε να δούμε και τον γύρο της Πελοποννήσου που έκαναν μαζί, με την περιγραφή να αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο μιας άλλης εποχής.

Ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και οι κάμερες τον ακολουθούν σε κάθε βήμα. Προσεκτικά αποφεύγει να κάνει κάποια δήλωση που θα προκαλέσει νέες εντάσεις.

Η Ολυμπιάδα της Ρώμης και η κόντρα με το ΠΑΣΟΚ

Στα επόμενα πλάνα, ο Κωνσταντίνος θυμάται έναν άλλο ρόλο, αυτό του ιστιοπλόου. Άλλωστε, ο ίδιος έχει υπάρξει και Ολυμπιονίκης και δεν είναι περίεργο που έχει αναρτήσει τα πλάνα των Ολυμπιακών του 1960 στη Ρώμη, όταν πήρε το χρυσό μετάλλιο. Πρόσφατα σε τελετή που βραβεύτηκε για εκείνο το μετάλλιο θα δακρύσει.

Κάπου εδώ, όμως, φαίνεται πως τελειώνουν και οι ανέμελες ευχάριστες στιγμές. Τα στιγμιότυπα της ζωής του τέως βασιλιά, άλλωστε, κυριαρχούνται μάλλον από τις εντάσεις που έφεραν το δημοψήφισμα και η πολυετής αυτοεξορία του.

Ο τέως βασιλιάς κατηγορήθηκε για τη στάση του στη χούντα από την αντιπολίτευση και οι μάχες με το ΠΑΣΟΚ ήταν ομηρικές. Η κόντρα ΠΑΣΟΚ – τέως κράτησε χρόνια. Ακόμα και με φόντο τον γάμο του γιου του, που παρέστησαν βουλευτές της Ν.Δ.

Σκληρή ήταν και η κόντρα για την επονομαζόμενη βασιλική περιουσία, με τον τέως τελικά να παίρνει μια αποζημίωση πολύ μικρότερη από αυτή που διεκδικούσε, η τότε κυβέρνηση, όμως, είχε και άλλο σημείο τριβής.

Η ιστορία κλείνει οριστικά το βιβλίο του Κωνσταντίνου, ενώ το κεφάλαιο «μοναρχία» ήδη έχει κλείσει από το δημοψήφισμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Mega