«Καλώς ήρθες, πρόεδρε και αυριανέ πρωθυπουργέ μας».

Με αυτά τα λόγια ο γνωστός ηθοποιός και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Γκλέτσος, καλωσόρισε τον περασμένο Μάιο στην Άρτα τον Αλέξη Τσίπρα, σε μία από τις περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας, πέρα από την πολυετή παρουσία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει διαγράψει και μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πέρασε από το ΚΚΕ, ίδρυσε την «Τελεία», το δικό του κόμμα, και τελικά συμπορεύτηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμμετείχε και στα 694 πρόσωπα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία».

Μου αρέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλω ένα πράγµα να το βλέπω να γίνεται, να αγωνιώ γι' αυτό, να έχει απτό αποτέλεσµα. Η κεντρική σκηνή είναι περισσότερο απόµακρη
Ο Απόστολος Γκλέτσος μιλά στο «S» για την πολιτική, τη Στερεά Ελλάδα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, τον Αλέξη Τσίπρα και σχολιάζει και το ενδεχόμενο να στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ως υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Μιλώντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Απόστολος Γκλέτσος είχε μόνο καλά λόγια να πει, κάνοντας λόγο για έναν άμεσο πολιτικό και έναν καθημερινό άνθρωπο: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος σαν όλους εμάς, μπορείς να μιλήσεις μαζί του, να σε ακούσει και να σε πείσει με επιχειρήματα. Μπορείς να κάνεις παρέα μαζί του. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που απαντάς στα ερωτήματά του αύριο».

gkletsos
 

Μιλώνστας στο «S», ο Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει ότι κατατάσσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους καλύτερους πολιτικούς ηγέτες της χώρας και σημειώνει: «Ο Αλέξης Τσίπρας φορτώθηκε στην πλάτη του την αμαρτία 50 χρόνων και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, δεν ξέρω αν κάποιος άλλος στη θέση του θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει» και επισημαίνει επίσης ότι «είναι ένας σύγχρονος ηγέτης, που δεν είναι κομπλεξικός, δίνει χώρο και χρόνο στους συνεργάτες του».

Ερωτώμενος αν πέρα από την πολιτική του σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει και φιλική, ο ίδιος σημειώνει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας ενώνουν ''κουμπαριές'' και φιλίες, έχουμε συμφωνήσει σε ένα μπούσουλα για το πώς βλέπουμε τη ζωή, πώς βλέπουμε την πολιτική, πώς βλέπουμε τη χώρα», ωστόσο δήλωσε ότι θα ήταν τιμή του να τον θεωρούσε φίλο του ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που σε κερδίζει με τα επιχειρήματα, με τον λόγο του και τη στάση του.

Ωστόσο, σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Απόστολος Γκλέτσος, πολύ πριν συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας την πρωθυπουργία της χώρας, ασκώντας έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ερωτηθείς αν έκανε λάθος σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει, απαντά: «Καμιά κριτική δεν είναι λάθος, είναι μια κριτική που πρέπει να γίνεται εκείνη τη στιγμή, όχι μετά και να τη βλέπει και αυτός στον οποίο γίνεται».

Πάντως, ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας δεν δίστασε να απαντήσει και για το ποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας χαίρουν της εκτίμησής του, αναφέροντας αρχικά τον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του, τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Είναι αρκετοί, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, το ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές δεν μας κάνει εχθρούς», είπε.

Όσον αφορά τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Απόστολο Γκλέτσο στηρίζοντάς τον στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ως υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο ίδιος δηλώνει πως η Αυτοδιοίκηση δεν ταυτίζεται με την κεντρική πολιτική σκηνή: «Τι σημαίνει αυτοδιοίκηση αν δεν είμαι με τη Στερεά Ελλάδα, δεν είμαι με τον κόσμο, με τον δήμο, δεν είμαι με τη Στυλίδα και είμαι με το κόμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως είναι βαθιά αυτοδιοικητικός και δεν τον ενδιαφέρει να γίνει βουλευτής.

«Μου αρέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέλω ένα πράγμα να το βλέπω να γίνεται, να αγωνιώ γι’ αυτό, να έχει απτό αποτέλεσμα. Η κεντρική σκηνή είναι περισσότερο απόμακρη», σημείωσε, τονίζοντας ότι στη Στερεά Ελλάδα πρέπει να γίνουν βήματα στον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη.

Όπως δήλωσε στο «S», αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές για την υποψηφιότητά του και είναι σε συνεχή επαφή με τους πολίτες, για τους οποίους είπε πως διαχειρίζονται με δυσκολία την ακρίβεια.

«Μιλάμε με τον κόσμο. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή το πρώτο μας μέλημα είναι να απαλλαγούμε από την Μητσοτάκης Α.Ε. Μετά τις εθνικές εκλογές θα δούμε όλοι τι θα κάνουμε, πώς θα είναι οι ζωές μας από εκεί και πέρα, τι θα μας έχει αφήσει ο Μητσοτάκης στα θέματα ακρίβειας, στις σχέσεις με την Τουρκία».