Χρόνια ολόκληρα περίμενε αυτήν την στιγμή, αλλά η μητέρα του ήταν ανθεκτική στον χρόνο. Τώρα που η βασίλισσα έφυγε από την ζωή, ο “αιώνιος” πρίγκιπας έγινε βασιλιάς. Κάρολος ο 3ος.

Υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν τον χωνεύει καθόλου, υπάρχουν κάποιες που τον θεωρούν σαχλό και άσχημο, υπάρχουν διάφοροι που τον μισούν για όσα έκανε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα…ξέρω όμως και κάποιες που τον θεωρούν σέξι και γοητευτικό. Ο Κάρολος πέρα απ’ όλα αυτά έχει κι΄ άλλη πλευρά….  Σ΄ αυτό το άρθρο θα ασχοληθώ με τον Κάρολο μέχρι τα 30 του χρόνια…τότε που ήταν playboy.

Θα ασχοληθώ με τον Κάρολο που εκπαιδευόταν για Βασιλιάς, τον Κάρολο που άλλη ερωτεύτηκε και άλλη του επέβαλε το παλάτι να παντρευτεί, τον Κάρολο των σπορ, τον λάτρη της Ελλάδας (ένας από τους νονούς του ήταν της Ελληνικής Βασιλικής οικογενείας), τον Κάρολο που μέχρι να φτάσει 30 ετών είχε κοιμηθεί με πάαααααααααααρα πολλές γυναίκες.

________________2

Ο Κάρολος, Πρίγκιπας της Ουαλίας, (Charles, Prince of Wales) και νυν βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948 (Σκορπιός) και είναι ο μεγαλύτερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Ως παιδί της κόρης του μονάρχη της Βρετανίας, ο Κάρολος, δεν αναμενόταν να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα». Ωστόσο, στις 22 Οκτωβρίου 1948, λίγες μέρες πριν την γέννηση του, ο Βασιλιάς Γεώργιος χορήγησε βασιλική και πριγκιπική ιδιότητα για οποιαδήποτε παιδιά αποκτούσε η Ελισάβετ, κάνοντας έτσι τον Κάρολο βασιλικό πρίγκιπα εκ γεννήσεως. Όταν ο Κάρολος ήταν σε ηλικία τριών ετών, η μητέρα του ανήλθε στο θρόνο ως Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, φέρνοντας έτσι τον ίδιο πρώτο στη γραμμή για τη διαδοχή.

____________

Ο πρίγκιπας πάει σχολείο

Όπως ήταν συνηθισμένο για τους βασιλικούς απογόνους στη Βρετανία, διορίστηκε μια γκουβερνάντα και ανέλαβε την εκπαίδευση του Καρόλου μεταξύ της ηλικίας πέντε έως οκτώ ετών. Το 1955 ανακοινώθηκε από τα Ανάκτορα ότι ο Κάρολος θα παρακολουθούσε μαθήματα σε σχολείο αντί να έχει ιδιωτικό δάσκαλο στο παλάτι, κάνοντάς τον έτσι τον πρώτο διάδοχο της χώρας με αυτόν τον τρόπο εκπαίδευσης.

Αρχικά λοιπόν πήγε στο Hill House School του δυτικού Λονδίνου και έπειτα, προκειμένου να εκπαιδευτεί στο ποδόσφαιρο, συμμετείχε στο Cheam Preparatory School στο Berkshire, και στο Gordonstoun στη βορειοανατολική Σκωτία, στο οποίο δεν πέρασε καθόλου καλά. Έκανε και 3 μήνες μαθήματα στην Ουαλία για να μάθει την γλώσσα και το 1966 τον έστειλαν για ένα χρόνο στο Geelong Grammar School στην Victoria, της Αυστραλίας. Έχοντας διαπρέψει στην ιστορία και στα Γαλλικά, συνέχισε με μαθήματα ανθρωπολογίας, αρχαιολογίας και ιστορίας.

______________________

Στρατιωτική εκπαίδευση και καριέρα

Ακολουθώντας την παράδοση, ο Κάρολος υπηρέτησε στο ναυτικό και την αεροπορία. Έχοντας λάβει βασική εκπαίδευση στην Βρετανική Βασιλική Αεροπορία, μπήκε στις 8 Μαρτίου 1971 στο Κολέγιο Cranwell της Αεροπορίας για να εκπαιδευτεί ως πιλότος αεροσκαφών τζετ. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία.

Prince_Charles_with_Lord_Mountbatten_1977

Σ΄ αυτήν του την περίοδο, ήρθε πιο κοντά με τον συγγενή του, λόρδο Mountbatten, που τον είχε σαν πατέρα. Ο λόρδος του είπε να πάει με όσες μπορεί περισσότερες γυναίκες, αλλά μετά τα 30 να βρει ένα σοβαρό κορίτσι, παρθένα κατά προτίμηση, και να το παντρευτεί!

Ανάμεσα στα κορίτσια που “έβλεπε”  εκείνο το διάστημα ήταν η Georgiana Russell, κόρη του Βρετανού πρέσβη στην Ισπανία, η Lady Jane Wellesley, κόρη του 8ου Δούκα του Wellington, η Davina Sheffield, η Lady Sarah Spencer, και η Camilla Shand την οποία ερωτεύτηκε. Όμως επειδή είχαν κάνει σεξ, και η Camilla είχε κι’ άλλες σχέσεις, δεν μπορούσαν να παντρευτούν…. Έπρεπε να βρει μια μικρή, αγνή και παρθένα. Έτσι γνώρισε την Νταϊάνα…την μικρή αδελφή της Lady Sarah Spence. Και την παντρεύτηκε. Εκείνος 32 και εκείνη 19. Εκείνη μικρό παιδί που ήθελε να ρουφήξει την ζωή, κι’ εκείνος με κατάθλιψη που δεν μπορούσε να παντρευτεί τον έρωτα του.

Camila
1979_Ontario_2

 

Ορίστε και ένα πριγκιπικό κουτσομπολιό. Όταν ο Κάρολος πήγε στο Hollywood και τον ρώτησαν ποια σταρ θέλει να γνωρίσει, ζήτησε την Barbra Streisand, με την οποία λέγεται ότι κάτι… παίχτηκε.

Ο πρίγκιπας νεαρός ήταν πολύ σπορτίφ τύπος.

… και τσιλιμπούρδιζε συνέχεια. Λέγεται ότι ήταν τρομερός γκομενιάρης. Για ένα περίεργο λόγο όλες έκαναν σαν τρελές…

Barbra_Streisand
Camila
original_-__________
prince-charles-pulling-up-his-shorts-on-a-beach-in-australia-royal-B44W2H_M
Prince-Charles1_M
Prince-Charles4_M
Prince-Charles5_M