Το ιστορικό Clarence House θα είναι η κατοικία του βασιλιά Καρόλου και της βασιλικής συζύγου Καμίλα.

Ο νέος μονάρχης προτιμά το ακίνητο επειδή είναι άνετο, λειτουργικό και θέλει το Μπάκιγχαμ ως έδρα για τα γραφεία και τις υπηρεσίες της μοναρχίας.

 Ο Κάρολος έχει μετακομίσει στο Clarence House από το 2003. Έχει βάλει την προσωπική του πινελιά, επιλέγοντας τις ταπετσαρίες, τα υφάσματα και διακοσμώντας τους χώρους με έργα τέχνης από τη συλλογή του.

 Πρόκειται για την οικία όπου διέμενε επί 50 χρόνια η βασίλισσα μητέρα του. Σε όλα τα δωμάτια αλλά και στους διαδρόμους υπάρχουν έργα τέχνης αμύθητης αξίας αλλά και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας.

 Οι διακοσμήσεις στο Clarence House περιλαμβάνουν έναν ιστορικό πίνακα του Μονέ, αξίας τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων λιρών, ο οποίος κρέμεται στην αίθουσα Morning Room, ένα σαλόνι που πήρε το όνομά του από το φως που εισέρχεται νωρίς το πρωί και φέρεται να είναι το αγαπημένο δωμάτιο της Καμίλα στο σπίτι.

 Το λεγόμενο Garden Room, έχει έναν τοίχο διακοσμημένο με ταπισερί και ένα πιάνο με ουρά. Πήρε αυτήν την ονομασία επειδή προσφέρει όμορφη θέα στον κήπο, διαθέτει μουσικά όργανα, οικογενειακές φωτογραφίες και έργα τέχνης. Σε μια «μουσική γωνιά» ξεχωρίζει η άρπα του βασιλιά Καρόλου.

 Το πολυτελές Lancaster Room, χρησιμοποιείται από το βασιλικό ζεύγος ως καθιστικό για τους προσωπικούς τους καλεσμένους. Το δωμάτιο διαθέτει μεγάλα παράθυρα και βιβλιοθήκες αντίκες γεμάτες με τόμους βιβλίων για θέματα όπως η κηπουρική, η τέχνη και η ζωγραφική.

 Η βιβλιοθήκη και η τραπεζαρία έχουν διακοσμηθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ, με επιχρυσωμένα ξύλινα έπιπλα που χρονολογούνται από το 1813, περσικά χαλιά, περίτεχνα χρυσοποίκιλτα χάλκινα κηροπήγια που χρονολογούνται από το 1770 και άλλα έργα τέχνης μεγάλης αξίας.

 Η Καμίλα έχει, επίσης, ένα δικό της γραφείο με βιβλία, όπου η ίδια και ο βασιλιάς κάθονται και διαβάζουν μαζί.

 Ο διάδρομος που κατασκευάστηκε το 1870, σήμερα αποτίει φόρο τιμής στην αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ για τα άλογα. Είναι διακοσμημένος με κόκκινο χαλί και ταιριαστή ταπετσαρία σε μπαρόκ στυλ.

 Τα βασιλικά κοσμήματα

Η βασίλισσα διέθετε μια τεράστια ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων, αποτελούμενη από 300 κοσμήματα μεταξύ των οποίων 98 καρφίτσες, 46 περιδέραια, 34 ζευγάρια σκουλαρίκια, 15 δαχτυλίδια, 14 ρολόγια και πέντε μενταγιόν.

 Τα περισσότερα από τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ ανήκουν στο Στέμμα και θα περάσουν στον επόμενο βασιλιά. Ως βασιλιάς, ο Κάρολος είναι πλέον υπεύθυνος για τα κοσμήματα του Στέμματος, τα οποία παραδίδονται στους Βρετανούς μονάρχες από τον 17ο αιώνα.

 Τη μερίδα του λέοντος από τη συλλογή ρούχων και κοσμημάτων της βασίλισσας, θα λάβει η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον καθώς και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, η οποία θα έχει τον πρώτο λόγο και τη δυνατότητα να επιλέξει πρώτη.