Μία πραγματικά συγκλονιστική ιστορία περιέγραψαν ο βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. στην Κύπρο, Ευθύμιος Δίπλαρος, μαζί με τη σύζυγό του, Αργυρώ Ροτσίδου. Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Μιλάμε για ένα τυχαίο γεγονός; Μιλάμε για ένα θείο σημάδι; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Αυτό όμως που μπορεί το ζευγάρι να πει είναι πως οι αρχικές εκτιμήσεις για την ύπαρξη κακοήθους όγκου στο στήθος της Αργυρώς Ροτσίδου διαψεύστηκαν.

Μετά από μία πολύωρη χειρουργική επέμβαση και την πραγματοποίηση βιοψίας, αποδείχθηκε πως η κ. Ροτσίδου είναι πλέον απολύτως υγιής. Όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξή τους σε τηλεοπτικό κανάλι, μετά από το «Ν» που εμφανίστηκε στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση έχει κάθε λόγο να πιστεύει στη θεία παρέμβαση και δη σε αυτή του Αγίου Νεκταρίου. Το ζευγάρι πέρασε μία πολύ δύσκολη περιπέτεια.

Η κ. Ροτσίδου είχε διαγνωστεί με όγκο στο στήθος και έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε επέμβαση αφαίρεσής του. Το ζευγάρι αποφάσισε να φύγει από την Κύπρο και να βρει τις καλύτερες δυνατές ιατρικές εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό απευθύνθηκε σε ειδικό ίδρυμα στη Γερμανία. Aπουσίασαν από το σπίτι τους για μήνες, αφήνοντας πίσω τα παιδιά τους, με σκοπό να αποτινάξουν τον εφιάλτη του όγκου από το σώμα της κ. Ροτσίδου.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την καθοριστική χειρουργική επέμβαση, ο βουλευτής κ. Δίπλαρος λαμβάνει ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα: «Με κάλεσε ένας κύριος από τη Λάρνακα. Προσπάθησε να συστηθεί, όμως εγώ δεν τον θυμόμουν. Τον ρώτησα τι συνέβη. “Ξέρεις η σύζυγός μου είδε στον ύπνο της τον Άγιο Νεκτάριο και της είπε “πες στο σύζυγό σου να πει στο φίλο του στη Γερμανία πως η σύζυγός του θα γίνει καλά. Εγώ είμαι ο γιατρός της! Πες του να έρθει να με βρει”», είπε προκαλώντας βουβαμάρα στο πλατό εκπομπής του Alpha Κύπρου. Όλοι παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι και με κομμένη την ανάσα. «Η Αργυρώ ήταν στο δωμάτιο και άκουγε τη συνομιλία. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γινόταν η επέμβαση. Ήταν να κρατήσει περίπου 4 ώρες και κράτησε 8 το χειρουργείο!», είπε ο κ. Δίπλαρος για να πάρει το λόγο η σύζυγός του: «Μετά από λίγες ημέρες βγήκα από την κλινική και μου είπε ο γιατρός πώς να φροντίζω την τομή. Μου είπε πώς να πλένομαι. Μου είπε πως όταν θα πας στο ξενοδοχείο, να κάνεις μπάνιο. Εγώ είχα δύο τσιρότα πάνω μου. Όταν βγήκα από το μπάνιο, στο σημείο που ήταν ο όγκος σχηματίστηκε το γράμμα “Ν”. Ενώ στο άλλο τσιρότο, δεν είχε τίποτα πάνω». Ο κ. Δίπλαρος παρενέβη: «Μου λέει σε κάποια φάση, “αγάπη μου, έλα σε παρακαλώ πολύ να δεις κάτι”. Και αμέσως είδαμε αυτό. Σχηματίστηκε αυτό στο τσιρότο που ήταν στο αριστερό στήθος». «Μετά από λίγες ημέρες βγήκε η βιοψία μου ότι είμαι εκατό τοις εκατό υγιής. Ήταν πολύ σοκαριστικό. Μετά από αυτό πιστεύω πάρα πολύ», είπε η κ. Ροτσίδου. «Δεν το περιμέναμε. Είχαμε πίστη, αλλά αυτό το πράγμα δεν το χωράει ο νους μας. Κι αναρωτιόμαστε, γιατί να σχηματιστεί το “Ν” στο αριστερό στήθος όπου βρισκόταν ο όγκος και όχι στο άλλο;», είπε ο κ. Δίπλαρος.

Το ζευγάρι είχε πειστεί πλέον πως όλα έβαιναν καλώς με τη χάρη του περίφημου Αγίου Νεκταρίου. Η όλη διαδικασία σαφώς και ήταν επίπονη. Όλα αυτά όμως πέρασαν και το ζευγάρι επέστρεψε στην Κύπρο. «Επιστρέψαμε στο σπίτι μας με μεγάλη ανακούφιση και λαχτάρα. Ήμασταν συνολικά επτά μήνες μακριά. Όταν φύγαμε, η μικρή μας ήταν ακόμη βρέφος, δεν μιλούσε. Και όταν επιστρέψαμε ήταν ένα σωστό ανθρωπάκι! Τώρα πασχίζουμε να καλύψουμε το χαμένο χρόνο», είπε το ζευγάρι που έχει ήδη θέσει σχέδια για το μέλλον: «Θέλουμε να επισκεφτούμε τον άνθρωπο ο οποίος μας κάλεσε για να μιλήσει για το όνειρο της συζύγου του. Όπως επίσης θα πάμε οπωσδήποτε στον Άγιο Νεκτάριο».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 23 Σεπτεμβρίου 2022