Η Κατερίνα Λαζαρίδου, µε µέντορα τον Χρήστο Μάστορα, γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το «X Factor». Κατέκτησε το χρηµατικό έπαθλο-ρεκόρ των 150.000 ευρώ και ένα χρυσό δισκογραφικό συµβόλαιο µε την Panik Records, ερµηνεύοντας στο πρώτο διαγωνιστικό µέρος το «I have nothing» της Whitney Houston και, σε ντουέτο µε τον Χρ. Μάστορα, το «Φύλακας άγγελος» του Γιάννη Κότσιρα. Γεννηµένη στη Θεσσαλονίκη και παρόλο που δεν είχε κάνει ποτέ µαθήµατα φωνητικής, κατάφερε να εντυπωσιάσει τόσο τους κριτές όσο και τον κόσµο.

Κατερίνα, συγχαρητήρια! Πώς αισθάνεσαι που είσαι η µεγάλη νικήτρια; Το έχεις συνειδητοποιήσει;

Σας ευχαριστώ πολύ. Αισθάνοµαι πολύ χαρούµενη και συγκινηµένη που ο κόσµος µε στήριξε και για πρώτη φορά το «X Factor», στην ιστορία του στην Ελλάδα, ανέδειξε νικήτρια µια γυναίκα. ∆εν έχω συνειδητοποιήσει ακόµα τι έχει συµβεί, αλλά το µόνο σίγουρο είναι ότι έχω µεγάλη χαρά.

x_factor
Περίµενες ότι θα φτάσεις µέχρι το τέλος όταν αρχικά δήλωσες συµµετοχή;

∆εν το περίµενα. Εχω µάθει να κάνω τα πάντα στη ζωή µου βήµα-βήµα, οπότε δεν στόχευα τόσο µακριά. Επίσης, αυτό που ήθελα να καταφέρω µέσα από τη συµµετοχή µου στο «X Factor» ήταν να µε µάθει περισσότερος κόσµος και µετά, αφού θα τελείωνε το show, να µπορώ να βιοπορίζοµαι από αυτό που πραγµατικά αγαπώ.

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η νίκη σου; Τι είναι αυτό που έκανε τον κόσµο να σε κάνει την πρώτη γυναίκα νικήτρια του «X Factor»;

∆εν µπορώ να πω µε σιγουριά πού οφείλεται η νίκη µας και λέω «µας» γιατί ο κόσµος µε στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι. Ήταν δίπλα µου, συνοδοιπόρος. Σίγουρα, όµως, έχω δουλέψει πολύ, γιατί αγαπώ αυτό που κάνω, και πιστεύω πως ο κόσµος το αναγνώρισε.

Ήσουν θαυµάστρια του Χρ. Μάστορα. Πίστευες ποτέ ότι θα ήταν ο µέντοράς σου και ότι µαζί θα κατακτούσατε το πρώτο βραβείο;

Ήγουν και είµαι θαυµάστρια του Χρήστου Μάστορα. ∆εν σκεφτόµουν τη νίκη καθόλου. Ήθελα να βγαίνω πάνω στη σκηνή, να δίνω τον καλύτερό µου εαυτό και να τον κάνω περήφανο. ∆εν ξεχωρίζω µόνο ένα πράγµα σε εκείνον. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και για µένα το µεγαλύτερο έπαθλο είναι ότι τον έχω γνωρίσει. Είµαι ευγνώµων.

Ανοίγεται ένας µεγάλος δρόµος µπροστά σου, που θα είναι και δύσκολος. Τι είναι αυτό που σε αγχώνει πιο πολύ;
∆εν αγχώνοµαι ή τουλάχιστον προσπαθώ να µην αγχώνοµαι. Το µόνο που πραγµατικά µε απασχολεί είναι να συνεργάζοµαι µε ανθρώπους µε τους οποίους υπάρχει αµοιβαίος σεβασµός, εµπιστοσύνη, ειλικρίνεια και αλήθεια.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΘΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ


Υπήρχαν δύσκολες στιγµές κατά τη διάρκεια του διαγωνισµού;

Υπήρχαν πολλές δύσκολες στιγµές, πόσω µάλλον για µερικούς από εµάς που ήµασταν µακριά από το σπίτι µας. ∆εν ξεκουραζόµασταν σωστά και υπήρχε πολλή κούραση, αλλά, όταν έχεις κάνει focus σε έναν στόχο, πρέπει να αντέξεις. Είναι µονόδροµος.

Τι θα κάνεις τα χρήµατα που κέρδισες;

Ένα µέρος του ποσού θα το επενδύσω στο να πάρω ένα σπίτι και τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην άκρη.

Πώς αποφάσισες να γίνεις τραγουδίστρια;

∆εν το αποφάσισα, απλώς συνέβη. Πιστεύω πως ο Θεός µού έδωσε ένα δώρο και φρόντισε να το ανακαλύψω νωρίς.

Πώς ήταν η ζωή σου µέχρι σήµερα; Είσαι ένα κορίτσι πολύ ταλαντούχο, πολύ όµορφο και πολύ λαµπερό. Ηταν εύκολη η πορεία σου µέχρι να φτάσεις στον τελικό;

Η ζωή µου ήταν γεµάτη δουλειά, γιατί ήθελα πάντα να είµαι ανεξάρτητη. Τον τελευταίο χρόνο είχα πάρει την απόφαση να ασχοληθώ µε τα τουριστικά, οπότε ξεκίνησα να σπουδάζω. Μετά ήρθε η πρόταση του «Χ Factor», οπότε άλλαξαν όλα. Η πορεία δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε δύσκολη. Κοιτούσα κάθε live ξεχωριστά, έβγαινα και τραγουδούσα µε την ψυχή µου, περνούσα καλά και το είχα αφήσει στον κόσµο. Ετσι κι αλλιώς, δεν µπήκα στο παιχνίδι για να κερδίσω.

Πού θα ήθελες να σε βρει ο χειµώνας; Σε µια µεγάλη πίστα ή σε κάποια µουσική σκηνή;

∆εν µε απασχολεί να γίνω νούµερο ένα. Θέλω να κάνω ουσιώδη πράγµατα, να ζω από τη µουσική και να συνεργάζοµαι µε ανθρώπους που εκτιµώ και µε εκτιµούν. Το πού δεν έχει τόση σηµασία. Η διαδροµή είναι αυτή που αξίζει.