Είναι εκείνη που ανέλαβε την αποκατάστασή της όσον αφορά τη γυµναστική, ενώ τη βοήθησε και ψυχολογικά. Η Χριστίνα Πάζιου, η επιτυχηµένη γυµνάστρια, µιλά για το πώς η Ιωάννα µετά το νοσοκοµείο ακολούθησε ειδικό πρόγραµµα άσκησης, ώστε να ανακτήσει ξανά το µυϊκό της σύστηµα δύναµη και ελαστικότητα, ενώ αποκαλύπτει τα όσα έζησε και ζει κοντά της.

ioanna_3
Πώς κατάφερες να χτίσεις ένα δυνατό όνοµα, το οποίο εµπιστεύονται πάρα πολλοί από Ελλάδα και εξωτερικό για τη σωµατική τους υγεία;

Ασχολούµαι σχεδόν 20 χρόνια ως επαγγελµατίας γυµνάστρια και αυτό που πιστεύω για όλα τα επαγγέλµατα και για όλα τα πράγµατα στη ζωή γενικά είναι ότι, για να πετύχεις, πρέπει να αγαπάς αληθινά και µε πάθος αυτό που κάνεις και να δουλεύεις µε επιµονή, υποµονή και θέληση για εξέλιξη.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου µε την Ιωάννα Παλιοσπύρου;

Με την Ιωάννα είχαµε γνωριστεί πριν από κάποια χρόνια σε κοινωνική εκδήλωση µέσω του κοινού µας δικηγόρου. Μετά την επίθεση, λοιπόν, µιλήσαµε, µου είπε ότι οι γιατροί τής συνέστησαν µυϊκή ενδυνάµωση και ψυχολογική ανάταση µέσω της άσκησης κι έτσι ξεκινήσαµε.

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήµατα όταν την αντίκρισες;

Πραγµατικά, δεν θα ξεχάσω την ηµέρα που βρεθήκαµε για πρώτη φορά... Ηταν λίγες ηµέρες αφότου βγήκε από το νοσοκοµείο. Ενιωθα θλίψη, άγχος, δύναµη, θαυµασµό! Ολα µαζί... Θλίψη γι' αυτό που της συνέβη, άγχος αν θα κατάφερνα να τη βοηθήσω τόσο πολύ όσο θα ήθελα σε όλα τα επίπεδα, και ιδιαίτερα στο ψυχολογικό, και δύναµη που είχα µπροστά µου την πρόκληση να βοηθήσω µια όµορφη γυναίκα να ξεπεράσει κάτι τόσο τροµακτικό... Ενιωσα και θαυµασµό για την Ιωάννα, που, από την πρώτη στιγµή που κοίταξα µέσα στα µάτια της, είδα ότι θέλει και θα τα καταφέρει!

Από την πρώτη στιγμή που κοίταξα μέσα στα μάτια της, είδα ότι θέλει να τα καταφέρει - Ποιος έχει δει την Ιωάννα, βλέπει μια ελκυστική, θελκτική, όμορφη, σέξι γυναίκα. κι αυτό είναι η ψυχή της!


Υπήρχαν δυσκολίες στη συνεργασία σας;

Όχι, δεν ήταν καθόλου δύσκολο, καθώς στην επαγγελµατική µου πορεία έχω αναλάβει πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων µε πολύ σοβαρά προβλήµατα υγείας και ανάγκη αποκατάστασης. Το «δύσκολο» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ψυχολογική προσέγγιση...

∆ηλαδή, θα πρέπει και ο αθλούµενος να έχει µια αρχική θέληση, επιθυµία να τον προσεγγίσεις και να «δουλέψετε» µαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε άτοµο είναι διαφορετικό και αναλόγως ο προπονητής πρέπει να ψυχολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει πώς θα κινηθεί για να εµπνεύσει τον αθλούµενο να έχει πρόοδο και να θέλει να συνεχίσει.

ioanna_1_2
Η Χριστίνα Πάζιου είναι από την πρώτη στιγμή μαζί με την Ιωάννα και δουλεύουν σκληρά για την αποκατάστασή της μετά την επίθεση με το βιτριόλι.
 Τι σου έχει µάθει µέχρι τώρα η επαφή σου µε την Ιωάννα;

Το πιο σηµαντικό: Σε έναν κόσµο όπου όλοι προσπαθούν να µας πείσουν πόσο σηµαντική είναι η τελειότητα της εξωτερικής εµφάνισης (και πόσο πολύ παλεύουν όλοι γι' αυτό!), η πραγµατική οµορφιά δεν έχει να κάνει µε την εξωτερική εµφάνιση.

Πιστεύω ότι όποιος έχει δει την Ιωάννα βλέπει µια ελκυστική, θελκτική, όµορφη, σέξι γυναίκα. Κι αυτό είναι η ψυχή της Ιωάννας, οι σκέψεις της, η δύναµή της, η αγάπη προς τον εαυτό της και τους άλλους, όλα είναι όµορφα. Κι αυτό καθρεφτίζεται στο πρόσωπό της και συµβάλλει στην ίασή της.

Έχεις όνειρα;

Ναι, όνειρό µου είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι η άσκηση είναι σαν το φαγητό. ∆εν τρως όποτε έχεις χρόνο, χρήµατα, διάθεση... Τρως κάθε µέρα, ό,τι κι αν συµβαίνει. Το ίδιο σηµαντική είναι και η άσκηση. Γυµνάζεσαι ανεξαρτήτως διάθεσης, χρόνου, χρηµάτων κ.λπ. ∆υστυχώς, το παγκόσµιο marketing προωθεί τη γυµναστική ως µέσο για τέλεια εµφάνιση και αδύνατο σώµα. Το ωραίο σώµα είναι το αποτέλεσµα. Ο στόχος της γυµναστικής είναι η σωµατική, πνευµατική, ψυχική µας υγεία. Και χωρίς γυµναστική δεν γίνεται να είσαι υγιής. Oνειρό µου, λοιπόν, είναι να διδάξω και να εµπνεύσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η γυµναστική είναι «υποχρεωτική» για να έχεις µια ποιοτική ζωή, υγεία και ισορροπία.

ioanna_2_2