Είναι µια ευαίσθητη γυναίκα και όσοι την ξέρουν καλά γνωρίζουν τη µεγάλη αδυναµία που έχει στα παιδιά. Στα παιδιά όλου του κόσµου. Τη συγκινούν µε την τεράστια δύναµή τους και εκείνη θέλει να τα βοηθά όπως µπορεί. Αυτό τη γεµίζει ευτυχία. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη την περασµένη εβδοµάδα έκανε µια αποκάλυψη µέσα από τον προσωπικό της λογαριασµό στο Instagram µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Αναδοχής.

αλκιστης
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη με τον μικρό Κλέμενς, που μεγάλωνε στις φυλακές της Κένυας και τώρα είναι άριστος μαθητής.
Η ταλαντούχα τραγουδίστρια έκανε µια κίνηση ανθρωπιάς, αφού αποφάσισε να γίνει ανάδοχος µητέρα ενός παιδιού που µεγάλωνε στις φυλακές της Κένυας. Οπως αποκάλυψε, ταξίδεψε το µακρινό 2017 έως την Αφρική και µοιράστηκε µε τον κόσµο αυτή την τρυφερή κίνησή της, δίνοντας ένα ηχηρό µήνυµα σε όλους αυτούς που σκέφτονται να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Συγκεκριµένα, η γνωστή τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι υιοθέτησε τον µικρό Κλέµενς, που µεγάλωνε στις φυλακές Νακούρου.

Μετά το συγκινητι κό της κείµενο στο Ιnstagram, στο οποίο εξηγεί πως ο εθελοντισµός είναι η ύψιστη προσφορά στον άνθρωπο και αποκαλύπτει πως υιοθέτησε τον µικρό Κλέµενς, µιλά στο «S» για την εµπειρία της.

Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις ένα παιδί να χαμογελά και να ξέρεις ότι συνέβαλες σε αυτό
«Το να γίνεις ανάδοχος ενός παιδιού είναι ευλογία! Είναι τόσο απλό, αλλά τόσο µεγάλο, που σου γεµίζει την ψυχή. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις ένα παιδί να χαµογελά και να ξέρεις ότι κι εσύ συνέβαλες σε αυτό», εξηγεί και τονίζει: «Στηρίζω το ίδρυµα “Σοφία για τα παιδιά” εδώ και χρόνια, γιατί επιτελεί ένα συγκλονιστικό και πολύπλευρο έργο. Το 2017 επισκέφθηκα το Ορφανοτροφείο Μακάριος στην Κένυα και τις φυλα κές και διαπίστωσα πόσο σηµαντική είναι η υιοθεσία παιδιών - είδα παιδιά που έχουν µέλλον και ελπίδα.

“Υιοθετώντας” ένα παιδί, βοηθάς στο µεγάλωµά του, στις σπουδές του και του προσφέρεις όσο το δυνατόν ίσες ευκαιρίες µε τα άλλα παιδιά. Αυτή η συµβολική υιοθεσία προσφέρει στα παιδιά φαγητό, µόρφωση, οικογενειακή προστασία, στέγη και ιατροφαρµακευτική περίθαλψη από τους πρώτους µήνες της ζωής τους µέχρι το πανεπιστήµιο».

Για τον µικρό Kλέµενς µιλά µε περηφάνια. «“Υιοθέτησα” µε µεγάλη χαρά ένα παιδί που µεγάλωνε στις φυλακές Νακούρου και τώρα είναι στην αγκαλιά του ιδρύµατος στην Κένυα. Είναι ήδη 13 χρόνων και άριστος µαθητής. Ειλικρινά, το σπουδαίο έργο της Μαρίνας Σιακόλα είναι ένας ύµνος στη ζωή αυτών των παιδιών. Ηµουν, είµαι και θα είµαι δίπλα τους για πάντα και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να “υιοθετήσετε” και εσείς ένα παιδί. Θα κάνετε ένα δώρο στην ψυχή σας και -το κυριότερο- θα κάνετε ένα παιδί ευτυχισµένο προσφέροντας µόνο 20 ευρώ τον µήνα. Mαζί µπορούµε να αλλάξουµε τον κόσµο», καταλήγει.