Από τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας Zeus+∆ione αποχωρεί η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα ΜητσοτάκηΓκραμπόφσκι. Από μια εταιρεία στην οποία υπήρξε συνδημιουργός και συνιδρύτρια, μαζί με τη ∆ήμητρα Κολοτούρα, το 2012.

Για όσους γνωρίζουν την κ. Γκραμπόφσκι, η απόφασή της αυτή δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Η ίδια προβληματιζόταν εδώ και καιρό για το αν έπρεπε να συνεχίσει την επιχειρηματική της δραστηριοποίηση στη Zeus+∆ione, σε μια φάση ανάπτυξης της εταιρείας, που απαιτεί όμως και συνεχή εγρήγορση και ενασχόληση. Κι αυτό γιατί, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ήταν δύσκολη η συνύπαρξη της ιδιότητας και των καθηκόντων της Πρώτης Κυρίας με αυτήν της επιχειρηματία.

Σε μια χώρα όπου συχνά το επιχειρείν ενοχοποιείται η ίδια έχει επανειλημμένα δεχθεί προσωπικές και πολιτικές επιθέσεις για την επιχειρηματική της δράση, η σύζυγος του πρωθυπουργού έκρινε ότι η απόφαση αυτή ήταν η καλύτερη τόσο για την οικογένειά της όσο και για την εταιρεία που ίδρυσε πριν από οκτώ χρόνια μαζί με τη φίλη της, ∆ήμητρα Κολοτούρα.

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ».

Φίλοι και συνομιλητές της αναφέρουν ότι ήταν μια απόφαση που «ενέχει προσωπικό κόστος για την υπερκινητική Μαρέβα», όπως λένε χαρακτηριστικά, καθώς η Zeus+∆ione ήταν το «παιδί» που έφτιαξαν και μεγάλωσαν η ίδια και η φίλη και συνεργάτις της. Ωστόσο, παρότι αποχωρεί από την εταιρεία, η ίδια φέρεται να λέει ότι δεν λυπάται, γιατί ξέρει ότι την αφήνει σε καλά χέρια.

Η ΠΟΡΕΙΑ. Η κ. Μαρέβα ΜητσοτάκηΓκραμπόφσκι μπήκε στον χώρο της μόδας το 2012 και με τη συνεργάτιδά της κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της μόδας, που προωθεί στο εξωτερικό την ελληνική παράδοση. Το brand name «Zeus+∆ione» κατέκτησε την ελληνική αγορά, «παντρεύοντας» δημιουργικά το αρχαιοελληνικό στυλ με σύγχρονα στοιχεία, με την κ. Μητσοτάκη να ανακαλύπτει τα καλύτερα υλικά στο Σουφλί, στην Κρήτη, στα Γιάννενα και στο Μέτσοβο, αναβιώνοντας την υφαντουργική κληρονομιά της χώρας μέσα από τις δημιουργίες της.

Ετσι, η έμπνευση και οι δημιουργίες της σύντομα ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και έγιναν γνωστά στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγο καιρό σε εξώφυλλο της ελληνικής «Vogue» η σύζυγος του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Βικτόρια, πόζαρε φορώντας ένα μπλε φόρεμα αρχαιοελληνικού ύφους από τον Οίκο Zeus+∆ione.

ΡΟΥΧΑ ΣΕ ΠΑΛΑΤΙΑ.

∆εν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που μια διάσημη γυναίκα από το εξωτερικό φοράει ρούχα από τη φίρμα της Μαρέβας Μητσοτάκη. H βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας είχε φορέσει ένα μπλε σύνολο από τον οίκο μόδας όταν είχε επισκεφθεί την ακαδημία καθηγητών στο Αλ Καράκ.

Μάλιστα, το ίδιο μοτίβο του Οίκου Zeus+∆ione, αλλά σε φόρεμα, είχε επιλέξει και η Σόφι Κάρτερ, στενή φίλη της Κέιτ Μίντλετον, όταν είχε παρευρεθεί στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το 2019 ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζευγάρια της βραδιάς των BAFTA ήταν ο Γιώργος Λάνθιμος και η σύζυγός του, Αριάν Λαμπέντ. Η εντυπωσιακή ηθοποιός φόρεσε μια πρωτότυπη τουαλέτα της φίρμας Zeus+∆ione.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 27 Ιουνίου