Απόγευμα καθημερινής στη γωνία Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. Την ησυχία «σπάει» ο ήχος από τις σφαίρες, ο εκδότης της «Απογευματινής», Νίκος Μομφεράτος είναι νεκρός.

Το ημερολόγιο έγραφε 21 Φεβρουαρίου 1985. Ο Ν. Μομφεράτος είχε μόλις τελειώσει την δουλειά του, επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο όπου τον περιμένει ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης, ξεκινούν για το σπίτι του εκδότη. Λίγα λεπτά αργότερα ένοπλοι πλησιάζουν το αυτοκίνητο και ανοίγουν πυρ με δύο 45άρια. Ο Μομφεράτος σκοτώνεται ακαριαία ενώ ο Ρουσέτης «χάνει» την μάχη μετά από 11 μέρες στην εντατική.

Στον τόπο του εγκλήματος εντοπίζεται προκήρυξη της 17 Νοέμβρη. Η τρομοκρατία είχε για άλλη μια φορά «κλέψει» μια ζωή. Το περιστατικό σόκαρε την κοινή γνώμη, τέσσερα xρόνια αργότερα δολοφονείται ο Παύλος Μπακογιάννης.

Αρκετά χρόνια μετά, αρχίζει να ξετυλίγεται το ιστορικό της δολοφονίας. Στην επίθεση συμμετείχαν ο Χριστόδουλος Ξηρός ως οδηγός μοτοσυκλέτας με συνεπιβάτη τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Την ενοχή του Ξηρού επιβεβαίωσε και ένας αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στην δίκη της 17 Νοέμβρη.