Αποτελεί το σταθερό γαστρονομικό στέκι της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου το επισκέπτεται τακτικά, επιλέγοντάς το για τα απολαυστικά μαγειρευτά του πιάτα και για το ότι βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το σπίτι της στο Μεταξουργείο. Πρόκειται για το ιστορικό εστιατόριο «Το αυγό του κόκκορα», ο ιδιοκτήτης του οποίου, Νίκος Γρέβιας, μιλάει στο «Secret» για την εδώ και δέκα χρόνια γειτόνισσά του, αλλά και πελάτισσά του, αποκαλύπτει τις γαστριμαργικές αδυναμίες της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τις... διακομματικές παρέες που συχνάζουν στο κατάστημά του.

«Επί δέκα χρόνια που το μαγαζί μου είναι εδώ η Πρόεδρος μένει ακριβώς δίπλα. Και φυσικά επιλέγει να έρχεται εδώ», μας αναφέρει o κ. Γρέβιας και γεμάτος ενθουσιασμό προσθέτει ότι «της αρέσει το μαγαζί και είναι πελάτισσα. Ερχεται και τρώει με την οικογένειά της και τις φίλες της».

Ο ίδιος κάθε φορά που την υποδέχεται στο «Αυγό του κόκκορα» βλέπει έναν άνθρωπο απλό και καλοσυνάτο. «Είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος και ευγενής. Επίσης ένας πολύ καλός άνθρωπος», συμπληρώνει. «Αυτόν τον άνθρωπο άμα τον γνωρίσεις, θέλεις, δεν θέλεις, θα τον συμπαθήσεις. Αυτό είναι το σπουδαίο», σημειώνει και σπεύδει στην κουζίνα για να μας ετοιμάσει τα πιάτα που επιλέγει κάθε φορά η κ. Σακελλαροπούλου. «Η σαλάτα που έχουμε ονομάσει “Σαλάτα Το Αυγό του Κόκκορα” είναι μια πράσινη σαλάτα, η οποία έχει iceberg, ραντίτσιο, ρόδια, σύκα, μια πολύ ωραία σος και ξινομυζήθρα Κρήτης», αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας πως «επίσης της αρέσει το κοκορόπουλο σχάρας». «Τι είναι αυτό;» τον ρωτάμε και εκείνος μας εξηγεί πως «είναι μπούτι και στήθος κοτόπουλου μαζί. Ψήνεται ξεκοκκαλισμένο και είναι πολύ ωραίο». «Της αρέσει πολύ η μαραθόπιτα που φτιάχνουμε και μελιτζάνα “ξυπόλυτη” στον φούρνο, στο πήλινο. Η μελιτζάνα γίνεται με φρέσκια ντομάτα, ελαιόλαδο και μπαίνει και τυράκι φέτα επάνω. Γίνεται πεντανόστιμη», προσθέτει ο κ. Γρέβιας και η όρεξη μας έχει... ανοίξει με τόσες γεύσεις.

«Προσέχει τη διατροφή της;», τον ρωτάμε και εκείνος μας εξηγεί πως «ναι, τρώει αυτό που πρέπει. Δεν τρώει και δεν πίνει πάρα πολύ», ενώ παραγγέλνει και «ένα ποτήρι κρασί, πότε λευκό, πότε κόκκινο».

Το «Αυγό του Κόκκορα» είναι μία από τις πιο φημισμένες παραδοσιακές ταβέρνες της Αθήνας, που έχει γίνει διάσημη για τις μοναδικές της σπεσιαλιτέ. Γι’ αυτό και είναι «γευστικός» προορισμός για πολλούς καλλιτέχνες, πολιτικούς και δημοσιογράφους. «Ερχεται όλο το ελληνικό θέατρο αλλά και πάρα πολλά πολιτικά πρόσωπα από όλα τα κόμματα. Εχουν έρθει όλοι», δηλώνει στο «Secret» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και αναφέρει πρώτο τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. «Τον έχουν παρεξηγήσει τον άνθρωπο. Τρώει κανονικά. Αυτό που πρέπει τρώει. Του αρέσουν τα μαγειρευτά. Θα φάει όμως μία μερίδα, όχι αυτά που λένε ότι... τρώει και τρώει».

Οσο για τον πρώην υπουργό και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδο, «του αρέσουν πολύ οι μεζέδες», ενώ για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη σημειώνει πως «τρώει ποικιλία κρεάτων και μεζέδες μαζί με τσιπουράκι. Εχει έρθει πολλές φορές με την οικογένειά του».

«Εχει τύχει να συναντηθούν βουλευτές από διαφορετικά κόμματα;», τον ρωτάμε και εκείνος θυμάται ότι «μια φορά έγινε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε μαγαζί. Ηταν τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, σε ένα άλλο τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ, λίγο πιο δίπλα έτρωγαν καμιά 15αριά άτομα από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραδίπλα μια παρέα από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Και τους λέω για πλάκα: “Τι έγινε, ρε παιδιά, η Βουλή είναι εδώ; Τι έχουμε; Ψηφοφορία;”». Ο ίδιος θυμάται ότι έχει περάσει από το κατάστημά του και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος συνέπεσε την ίδια ημέρα με την Αννα Καλουτά.