Η 29η Ιανουαρίου του 2000 αποτελεί μία ημερομηνία ορόσημο για την Ελλάδα και δη για την Αθήνα, αφού την ημέρα εκείνη ένα μεγάλο έργο, που έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο μετακίνησης των Αθηναίων και των επισκεπτών της στην πόλη, άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε χιλιάδες κόσμου.
Το υπολαμβανόμενο έργο που θα άλλαζε την καθημερινότητα στις μετακινήσεις των πολιτών ήταν πλέον έτοιμο και είχε παραδοθεί. Την πρώτη ημέρα επικράτησε το αδιαχώρητο, καθώς ο κόσμος περισσότερο από περιέργεια επισκέφτηκε τους σταθμούς. 

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας η χρήση του μέσου από το επιβατικό κοινό ξεπερνάει κάθε ρεκόρ. Μόνο μέχρι το μεσημέρι υπολογίζεται ότι σχεδόν 1.000.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν το Μετρό.

Στη συνέχεια και με τις επεκτάσεις των γραμμών, αλλά και με τους νέους σταθμούς το μετρό έγινε το πιο ελκυστικό από τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα για το επιβατικό κοινό. 
Επίσκεψη Σημίτη στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα λίγες μέρες πριν ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

Τα επιβλητικά εγκαίνια

Οσο όμως μεγάλο ήταν το έργο για την Αθήνα, τόσο μεγαλοπρεπή ήταν και τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα νωρίτερα στις 28 Ιανουαρίου 2000.
Παρόντες ήταν οι τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, πολλοί υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στους επίσιμους καλεσμένους οι κάμερες απαθανάτισαν και τον Σάκη Ρουβά παρέα με τον Ηλία Ψινάκη.

Το υπουργικού Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, καθώς και πολλά στελέχη του Κινήματος. Ο σταθμός του Συντάγματος ήταν ασφυκτικά γεμάτος την ημέρα των επίσημων εγκαινίων.


Το υπουργικού Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, καθώς και πολλά στελέχη του Κινήματος. Ο σταθμός του Συντάγμος ήταν ασφικτικά γεμάτος την ημέρα των επίσιμων εγκαινίων.

Ολα ήταν έτοιμα και ο χρόνος στον σταθμό του Συντάγματος μετρούσε αντίστροφα για να ανοίξει τις πύλες του την επόμενη ημέρα κιόλας στο επιβατικό κοινό.

Το Μετρό άνοιξε τις πύλες του για το κοινό - Δεύτερη μέρα 30/01/2000
egkainia-metro-1_iefimerida
egkainia-metro-2_iefimerida
egkainia-metro-3_iefimerida
egkainia-metro-4_iefimerida
egkainia-metro-13_iefimerida
egkainia-metro-14_iefimerida