Η είδηση του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του και άλλα έξι άτομα έγινε πρώτο θέμα στον παγκόσμιο Τύπο. Δεν είναι μόνο οι γνωστότερες και μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες του πλανήτη. 

Είναι ακόμα και μεγάλες πολιτικές εφημερίδες των ΗΠΑ και χωρών της Ευρώπης που αναφέρονται στο τραγικό δυστύχημα και τιμούν τη μνήμη του σπουδαίου αθλητή με τη μεγάλη καριέρα στα παρκέ του ΝΒΑ, αλλά και το εξίσου πλούσιο κοινωνικό έργο που βρισκόταν σε εξέλιξη.


Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος Μπράιαντ έχασε τη ζωή του όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος μαζί με την κόρη του και άλλα έξι άτομα συνετρίβη. Ένα ακόμα παιδί, ίδιας ηλικίας έχασε τη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την κόρη του προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Orange College. Λίγες ώρες μετά το αρχικό σοκ, ταυτοποιήθηκαν άλλα τέσσερα θύματα, τα οποία ήταν ο προπονητής της κολεγιακής ομάδας μπάσκετ του Orange, John Altobelli, η σύζυγος και η κόρη του κόουτς, καθώς και ο αδερφός του, ο οποίος ήταν διευθυντής επικοινωνίας της κολεγιακής ομάδας. Νεκρός είναι και ο βοηθός προπονητή του Orange, Ron La Ruffa.

Ο όγδοος επιβάτης ήταν επίσης γυναίκα και συγκεκριμένα η Christina Mauser, η οποία ήταν προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Harbor Day School στο Corona Del Mar. Το όνομα του πιλότου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.