Η ιστορία του νεαρού Αργεντινού Λαουτάρο Γκουσμάν έγινε viral πριν από λίγες μέρες, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πόσο λανθασμένο μπορεί να είναι το συμπέρασμα που βγάζουμε για έναν άνθρωπο, κρίνοντας από την εμφάνιση.

Ο νεαρός ταξίδευε με το μετρό στο Μπουένος Άιρες και δίπλα του είχε μια άδεια θέση. Ένα κοριτσάκι που επίσης ήταν στο βαγόνι με τη μητέρα του είδε την άδεια θέση και πήγε να καθίσει.

«Είναι δυνατόν να κάτσεις δίπλα σε έναν από παραγκούπολη;» ήταν η αντίδραση της μητέρας, η οποία αποφάνθηκε για την ιδιότητα του Λαουτάρο, κρίνοντας από τα ρούχα του. 

Ο νεαρός δεν απάντησε. Πήγε στη δουλειά του και αργότερα, όταν επέστρεψε στο σπίτι, ανέβασε ένα κείμενο και μια φωτογραφία στο Facebook. Με τα ρούχα του «τύπου από την παραγκούπολη» και τα ρούχα της δουλειάς του: 

«Ο κόσμος κρίνει με βάση αυτό που βλέπει. Εδώ στη φωτό ο 'τύπος' δίπλα στον οποίο δεν θέλατε να κάτσετε στο τρένο. Κυρία μου, μακάρι να μην με χρειαστείτε ποτέ, αλλά εγώ για καλή σας τύχη, όποια ρούχα και να φοράω, θα σας βοηθήσω.»

Mία ακόμα φωτογραφία του νεαρού από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται: