Τον Μάιο του 1946, ο σχεδιαστής μόδας Jacques Heim από το Παρίσι κυκλοφόρησε ένα σχέδιο από δύο κομμάτια μαγιό που ονόμασε Atome. Όπως τα μαγιό της εποχής, κάλυπτε τον ομφαλό της φέρουσας και απέτυχε να προσελκύσει πολλή προσοχή. Ο σχεδιαστής ενδυμάτων Louis Réard παρουσίασε τον νέο του μικρότερο σχεδιασμό τον Ιούλιο. Ονομάστηκε έτσι από την Ατόλη του Μπικίνι, όπου η πρώτη δημόσια δοκιμή μιας πυρηνικής βόμβας είχε λάβει χώρα μόλις τέσσερις ημέρες νωρίτερα. Το σκουρόχρωμο σχέδιο του ήταν ριψοκίνδυνο, εκθέτοντας τον ομφαλό του χρήστη και πολλά από τους γλουτούς του. Κανένα μοντέλο διαδρόμου δεν θα το φορούσε, γι 'αυτό προσέλαβε μία γυμνή χορεύτρια από το Καζίνο του Παρισιού για να το μοντάρει σε μια ανασκόπηση της μόδας μαγιό.

bikini__2

Λόγω του αμφιλεγόμενου και αποκαλυπτικού σχεδιασμού του, το μπικίνι έγινε δεκτό πολύ αργά από το κοινό. Έχει κερδίσει αυξημένη έκθεση και αποδοχή καθώς αστέρια κινηματογραφικών ταινιών όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Ράκουελ Ουέλς και η Ούρσουλα Άντρες τα φορούσαν και φωτογραφήθηκαν σε δημόσιες παραλίες και το κοινό είδε τις ταινίες. Σε πολλές χώρες απαγορεύτηκε αυτός ο σχεδιασμός σε παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους .
Η μινιμαλιστική σχεδίαση μπικίνι έγινε κοινή στις περισσότερες δυτικές χώρες από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 ως και μαγιό και εσώρουχα. Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως αθλητικά είδη σε μπιτς βόλεϊ και σωματοδόμηση. Υπάρχουν αρκετές σύγχρονες στυλιστικές παραλλαγές του σχεδιασμού που χρησιμοποιούνται για σκοπούς μάρκετινγκ και ως βιομηχανικές ταξινομήσεις, όπως monokini, microkini, tankini, trikini, pubikini και skirtini. Το σύντομο μαγιό ενός ατόμου μπορεί επίσης να ονομάζεται μπικίνι. Ομοίως, μια ποικιλία τύπων ανδρικών και γυναικείων εσωρούχων περιγράφεται ως εσώρουχα μπικίνι. Το μπικίνι έχει αποκτήσει σταδιακά ευρεία αποδοχή στη Δυτική κοινωνία. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα μπικίνι είχαν γίνει 811 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως και ενίσχυαν τις υπηρεσίες spin-off, όπως η αποτρίχωση μπικίνι και το μαύρισμα.

Ετυμολογία και ορολογία
Ενώ το μαγιό δύο τεμαχίων ως σχέδιο υπήρχε στην κλασσική αρχαιότητα, το μοντέρνο ντιζάιν επισημάνθηκε αρχικά στο Παρίσι στις 5 Ιουλίου 1946. Ο γάλλος μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Louis Réard εισήγαγε ένα σχέδιο που ονόμασε «μπικίνι», υιοθετώντας το όνομα από την Ατόλη του Μπικίνι στον Ειρηνικό Ωκεανό, που ήταν το αποικιακό όνομα που έδωσαν οι Γερμανοί στην ατόλη, μεταγλωττισμένο από το όνομα Marshallese για το νησί Πικίνι.

Τέσσερις μέρες νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ξεκινήσει την πρώτη δοκιμή πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής τους δραστηριότητας στο Atoll Bikini, ως μέρος της Διασταύρωσης Επιχειρήσεων . Ο Ρέαρτ ελπίζει ότι το στυλ αποκαλύψεων του μαγιό του θα δημιουργούσε μια «εκρηκτική εμπορική και πολιτισμική αντίδραση» παρόμοια με την έκρηξη στην Ατόλη του Μπικίνι.

Swimwear_
Κάνοντας μια αναλογία με λέξεις όπως η δίγλωσση και η διμερής που περιέχουν το λατινικό πρόθεμα "bi" (που σημαίνει «δύο» στα Λατινικά), η λέξη μπικίνι αρχικά προέρχεται από δύο μέρη, από τον Rudi Gernreich, ο οποίος εισήγαγε τo monokini το 1964. Τα πιο πρόσφατα σχέδια μαγιό, όπως το trankini και το trikini, τείνουν περαιτέρω αυτή την παραγωγή. Με την πάροδο του χρόνου, η οικογένεια "-kini" (όπως ονομάστηκε από τον συγγραφέα William Safire), συμπεριλαμβανομένων των «αδελφών» (όπως ονομάστηκε από την σχεδιάστρια Anne Cole), επεκτάθηκε σε μια ποικιλία μαγιό συμπεριλαμβανομένου του monokini γνωστή ως numokini ή unikini), seekini, tankini, camikini, hikini (επίσης hipkini), minikini, face-kini, burkini και microkini. Η Έκθεση Γλωσσών, που συντάχθηκε από τον λεξικογράφο Susie Dent και εκδόθηκε από το Πανεπιστημιακό Γραφείο της Οξφόρδης το 2003, θεωρεί σημαντικές τις λεξικογραφικές εφευρέσεις, όπως οι bandeaukini και camkini, δύο παραλλαγές του trankini. Παρόλο που το «μπικίνι» ήταν αρχικά καταχωρημένο εμπορικό σήμα της Réard, έχει γενικευτεί από τότε.

Οι παραλλαγές του όρου χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις στυλιστικές παραλλαγές για διαφημιστικούς σκοπούς και τις ταξινομήσεις της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των monokini, των microkini, των trankini, των trikini, των pubikini, των bandeaukini και των skirtini. Το σύντομο μαγιό ενός άνδρα μπορεί επίσης να αναφέρεται ως μπικίνι. Ομοίως, μια ποικιλία τύπων ανδρικών και γυναικείων εσωρούχων περιγράφεται ως εσώρουχα μπικίνι.

Στην αρχαιότητα
Η αρχαία ρωμαϊκή Villa Romana del Casale (286-305 μ.Χ.) στη Σικελία περιέχει μία από τις πρώτες γνωστές απεικονίσεις ενός μπικίνι.
Ο αρχαιολόγος James Mellaart χαρακτήρισε μπικίνι την παλαιότερη φορεσιά στο Çatalhöyük της Ανατολίας κατά την χαλκολιθική εποχή (περίπου το 5600 π.Χ.), όπου απεικονίζεται μια μητέρα θεά με δύο λεοπαρδάλεις που φορούν κοστούμι κάπως σαν ένα μπικίνι. Το μαγιό δύο τεμαχίων μπορεί να ανιχνευθεί στον ελληνορωμαϊκό κόσμο, όπου ενδύματα που μοιάζουν με μπικίνι που φοριούνται από γυναίκες, αθλητές και απεικονίζονται σε φιάλες και ζωγραφιές που χρονολογούνται από το 1400 π.Χ.

bikini
Στο στέμμα του Νικητή, ένα ψηφιδωτό στο πάτωμα μιας ρωμαϊκής βίλας στη Σικελία που χρονολογείται από την εποχή του Διοκλητιανού (286-305 μ.Χ.), οι νεαρές γυναίκες συμμετέχουν στην άρση βαρών, στη δισκοβολία και στην εκτέλεση σφαιρικών παιχνιδιών ντυμένες με ενδύματα που μοιάζουν με μπικίνι (bandeaukinis στο σύγχρονο λεξικό). Το μωσαϊκό, που βρίσκεται στη σικελική βίλα Romana del Casale, χαρακτηρίζει δέκα κορίτσια που ανακαλύφθηκαν αναχρονιστικά, τα «κορίτσια μπικίνι». Άλλα ρωμαϊκά αρχαιολογικά ευρήματα απεικονίζουν τη θεά Αφροδίτη σε παρόμοιο ένδυμα. Στην Πομπηία, στο Casa della Venere, στην Τραπεζούντα του Σπιτιού της Τζούλια Φέλιξ και σε έναν κήπο της Via Dell'Abbondanza, ανακαλύφθηκαν απεικονίσεις της Αφροδίτης που φορούσε μπικίνι.

Πρόδρομοι μπικίνι στη Δύση
Η κολύμβηση σε εξωτερικούς χώρους αποθαρρύνθηκε στη χριστιανική Δύση, οπότε υπήρχε μικρή ζήτηση ή ανάγκη για κολύμβηση έως το 18ο αιώνα. Το φόρεμα κολύμβησης του 18ου αιώνα ήταν μια φαρδιά γυναικεία φόρμα που έφτασε στο ύψος του αστραγάλου από μαλλί ή φανέλα που διατηρούσε την κάλυψη και τη μετριοφροσύνη.

Το 1907, η αυστραλή κολυμβήτρια Ανέτ Κέλερμαν συνελήφθη σε παραλία της Βοστόνης επειδή φορούσε φόρεμα κολύμβησης χωρίς μανίκια που την κάλυψε από το λαιμό μέχρι τα νύχια, ένα κοστούμι που υιοθέτησε από την Αγγλία, αν και έγινε αποδεκτό μαγιό για γυναίκες σε μέρη της Ευρώπης έως το 1910. Το 1913, ο σχεδιαστής Carl Jantzen έκανε το πρώτο λειτουργικό μαγιό δύο τεμαχίων. Εμπνευσμένος από την εισαγωγή των γυναικών στην ολυμπιακή κολύμβηση, σχεδίασε μια κοντόφθαλμη στολή με σορτς για το κάτω μέρος και κοντό μανίκι για το απάνω.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και της δεκαετίας του 1930, οι άνθρωποι άρχισαν να μετακινούνται από το «πάμε στο νερό» στο «πάμε στον ήλιο», σε μπανιέρες και ιαματικά λουτρά, και τα σχέδια μαγιό μετατοπίστηκαν από λειτουργικές σκέψεις για να ενσωματώσουν περισσότερα διακοσμητικά χαρακτηριστικά.

1920s-bikini
Το Rayon χρησιμοποιήθηκε στη δεκαετία του 1920 για την κατασκευή σφικτών μαγιό [38], αλλά η αντοχή του, ιδιαίτερα όταν ήταν υγρό, αποδείχτηκε προβληματική. Το Jersey και το μετάξι χρησιμοποιήθηκαν επίσης μερικές φορές. Μέχρι τη δεκαετία του 1930, οι κατασκευαστές είχαν χαμηλώσει τις πλάτες στο πίσω μέρος, αφαίρεσαν τα μανίκια και σφίξανε τις πλευρές. Με την ανάπτυξη νέων ειδών ένδυσης, ιδιαίτερα λατέξ και νάιλον, τα μαγιό άρχισαν σταδιακά να αγκαλιάζουν το σώμα μέσα από τη δεκαετία του 1930, με ιμάντες ώμου.

Τα μαγιό γυναικών της δεκαετίας του 1930 και της δεκαετίας του 1940 ενσωμάτωσαν αυξανόμενους βαθμούς έκθεσης στην κοιλιά. Η ηθοποιός Ντολόρες Ντελ Ρίο ήταν το πρώτο μεγάλο αστέρι που φορούσε ένα γυναικείο μαγιό δύο τεμαχίων στην ταινία Flying Down στο Ρίο (1933).
Τα εφηβικά περιοδικά τέλη της δεκαετίας του 1940 και της δεκαετίας του 1950 παρουσίαζαν παρόμοια σχέδια κοστουμιών και κορυφών. Ωστόσο, η μόδα της εκτεθειμένης κοιλιάς δηλώθηκε μόνο για παραλίες και άτυπες εκδηλώσεις και θεωρήθηκε άσεμνη για να φορεθεί στο κοινό. Το Hollywood ενέκρινε τη νέα γοητεία σε ταινίες όπως η κόρη του Neptune του 1949 στην οποία η Εσθερ Ουίλιαμς φορούσε κοστούμια προκλητικά όπως "Double Entender" και "Honey Child".

Η πολεμική παραγωγή κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου απαιτούσε τεράστιες ποσότητες βαμβάκι, μετάξι, νάιλον, μαλλί, δέρμα και καουτσούκ. Το 1942, το αμερικανικό συμβούλιο παραγωγής πολεμικών τεχνών εξέδωσε τον κανονισμό L-85, μειώνοντας τη χρήση φυσικών ινών στα είδη ένδυσης και επιβάλλοντας μείωση κατά 10% της ποσότητας του υφάσματος στα γυναικεία μαγιό. Για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς, οι κατασκευαστές μαγιό αφαιρούν τα πάνελ φούστας και άλλα εξαρτήματα, ενώ παράλληλα αυξάνουν την παραγωγή του δύο τεμαχίων μαγιό με γυμνές κοιλιές. Ταυτόχρονα, η ζήτηση για όλα τα μαγιό μειώθηκε, καθώς δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μετάβαση στην παραλία, ειδικά στην Ευρώπη.

Έξω από τον δυτικό κόσμο
Η ταινία του 1967 «Ένα βράδυ στο Παρίσι» χαρακτήρισε την ηθοποιό Sharmila Tagore ως την πρώτη Ινδή ηθοποιό με μπικίνι στην ταινία. Έθεσε επίσης σε ένα μπικίνι για το γυαλιστερό περιοδικό Filmfare. Το μαγιό σόκαρε ένα συντηρητικό ινδικό ακροατήριο, αλλά έθεσε επίσης σε κίνηση μια τάση που μεταφέρθηκε από τον Zeenat Aman στην Heera Panna (1973) και στο Qurbani (1980), στο Dimple Kapadia στο Bobby (1973) και Parveen Babi στο Yeh Nazdeekiyan (1982).

biki_india

Οι Ινδές γυναίκες φορούν μπικίνι όταν κάνουν διακοπές στο εξωτερικό ή στη Goa χωρίς την οικογένεια. Παρά τις συντηρητικές ιδέες που επικρατούν στην Ινδία, τα μπικίνι έχουν γίνει πιο δημοφιλή. Το καλοκαίρι, όταν οι γυναίκες αρχίζουν να κολυμπούν, συχνά σε δημόσιο χώρο, πωλούνται πολλά δερμάτινα, σορτς και μαγιό μονοκόμματα. Οι μέγιστες πωλήσεις για μπικίνι συμβαίνουν το χειμώνα, την εποχή του μήνα του μέλιτος.

Μέχρι το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η κινεζική βιομηχανία μπικίνι έγινε μια σοβαρή διεθνή απειλή για τη βιομηχανία μπικίνι της Βραζιλίας. Στο Huludao του Liaoning, η Κίνα έβαλε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παρέλαση μπικίνι το 2012, με 1.085 συμμετέχοντες και φωτογράφηση που περιελάμβανε 3.090 γυναίκες.

Για τα περισσότερα μέρη της Μέσης Ανατολής, τα μπικίνι απαγορεύονται ή είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενα. Το 1966, το 1973, όταν το λιβανέζικο περιοδικό Ash-Shabaka εκτύπωσε μια γυναίκα που φορούσε μπικίνι στο εξώφυλλο έπρεπε να κάνει μια δεύτερη έκδοση μόνο με το πρόσωπο του μοντέλου. Το 2011, η Huda Naccache (Miss Earth 2011), όταν τέθηκε για το εξώφυλλο του Lilac (με έδρα το Ισραήλ), έγινε το πρώτο αραβικό μοντέλο με μπικίνι σε εξώφυλλο ενός αραβικού περιοδικού.