Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της Δημόσιας Τάξης είναι ζοφερή. Η ανομία αποτελεί πλέον ανεπίσημο αλλά κραταιό κυβερνητικό θεσμό! Από τους αλληλοδιάδοχους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη αντιμετωπίζεται ως κάτι το «αναπόφευκτο», ίσως και αναγκαίο! Με το νόμο Παρασκευόπουλου έχουν αποφυλακιστεί χιλιάδες επικίνδυνοι κακοποιοί, οι οποίοι έχουν στρέψει τα όπλα τους εναντίον των απλών και νομοταγών πολιτών που αγωνίζονται να επιβιώσουν στο οικονομικό και κοινωνικό χάος που έχει προκαλέσει η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


Οι δικαστικοί, όπως ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, γίνονται στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων, αφού πρώτα έχουν δεχθεί σειρά λεκτικών επιθέσεων και αποπειρών δολοφονίας χαρακτήρα από κύκλους που ζουν στις παρυφές της εξουσίας. Αστυνομικοί ξυλοκοπούνται ανηλεώς από αναρχικούς και ακροαριστερούς έξω από δικαστικές αίθουσες -χωρίς να γίνονται συλλήψεις-, άλλοι υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτοτήτων από μέλη του Ρουβίκωνα, ενώ τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν καταντήσει λημέρια, γιάφκες και κρησφύγετα γεμάτα με εμπόρους ναρκωτικών, μαφιόζους, ληστές, λαθρεμπόρους τσιγάρων και διαφόρων άλλων ειδών εμπορευμάτων, καθώς και τρομοκράτες.


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι, συν τοις άλλοις, αποτελεί βαρύτατη παραβίαση του άρθρου 5.2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο».


Όσοι, λοιπόν, βρίσκονται στην πατρίδα μας κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία τους και την ίδια τη ζωή τους λόγω της καλπάζουσας εγκληματικότητας, η οποία αντί να αντιμετωπίζεται όπως πρέπει, γίνεται αντικείμενο λεκτικού εξευμενισμού από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς! Είναι ενδεικτική της στάσης της κυβέρνησης η αχαρακτήριστη δήλωση της κ. Παπακώστα που έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί τους Ρουβίκωνες που έκαναν έλεγχο ταυτότητας σε αστυνομικούς, απέδωσε στην ακαδημαϊκή κοινότητα την ευθύνη που δεν “κάλυψε”, όπως δήλωσε, τα όποια κενά σπεύδει να καλύψει τώρα ο Ρουβίκωνας και συνέστησε στους αστυνομικούς που ξυλοκοπήθηκαν από τους αναρχικούς να ενισχύσουν την αυτοπροστασία τους!


Αυτή η κατάντια δεν αξίζει σε κανένα πολιτισμένο κράτος. Η παρακμιακή πολιτική της ανοχής στο έγκλημα που συμβολίζει η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Η ΝΔ έχει ως απόλυτη προτεραιότητά της την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και θα λάβει τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα ευθέως ως αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

*Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία