Το γεγονός ότι οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν ως κέντρα κατασκοπίας και ισλαμιστικής τρομοκρατίας υπέρ του καθεστώτος Ερντογάν είναι κοινός τόπος. Η Τουρκία του Ερντογάν «βλέπει την Ευρώπη μόνον ως έναν τόπο προς κατάκτηση», στο πλαίσιο της ιδεολογίας του παντουρανισμού / παντουρκισμού, όπως ακριβώς την εποχή του Σουλεïμάν του Μεγαλοπρεπούς ή του Μωάμεθ του Πορθητή ή του Ισμαήλ Εμβέρ Πασά. Δυστυχώς, στον δρόμο της αυτήν τη στιγμή βρίσκεται ένα μόνον κράτος: η Ελλάδα.

Οι Τούρκοι πράκτορες και διπλωμάτες έχουν διεισδύσει παντού στην πατρίδα μας και αλωνίζουν επί σειρά ετών. Ναι, οι ευθύνες του ελληνικού κράτους είναι διαχρονικά τεράστιες. Μιλάμε, κυρίως, για το Βατερλώ της χώρας στη Θράκη από τον ιερό πόλεμο που διεξάγει το πανίσχυρο προξενείο της Κομοτηνής. Η μουσουλμανική μειονότητα έχει πλέον ενιαία τουρκική ταυτότητα και, δυστυχώς, υποστηρίζεται από ηλίθιους ακαδημαϊκούς αριστεροδεξιοκεντρώους ρεαλιστές.

Και οι δύο μειονοτικοί μουσουλμάνοι που συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας στη Ρόδο γεννήθηκαν στη Θράκη. Ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ είναι ο γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, που... στρατολόγησε τον 52χρονο μάγειρα από το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος - Καστελλόριζο, δίνοντάς του εντολή να φωτογραφίζει τις διατάξεις των πολεμικών πλοίων, στρατόπεδα και άλλα ευαίσθητα σημεία του ακριτικού νησιού μας.

Οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία έχουν γίνει εργαλεία κατασκοπίας στα χέρια του καθεστώτος Ερντογάν. Οι τουρκικές διπλωματικές αποστολές σε όλο τον κόσμο κατασκοπεύουν συστηματικά και έχουν προβληματίσει τις Αρχές ασφαλείας πολλών κρατών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία. Οπως φημολογείται, στη Χάγη έχει έδρα ένα μυστικό κλιμάκιο υψηλού επιπέδου της ΜΙΤ. Ενώ οι Τούρκοι πράκτορες που δεν έχουν διπλωματική ιδιότητα απασχολούνται συνήθως σε ταξιδιωτικά γραφεία, τράπεζες, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και, βέβαια, σε μουσουλμανικά τζαμιά. Πρόσφατα, η δράση της τουρκικής πρεσβείας στην Πολωνία, σαν μακρύ χέρι της ΜΙΤ, πυροδότησε ποινική έρευνα.

Η ιστοσελίδα Nordic Monitor αποκάλυψε ότι ο προϋπολογισμός της ΜΙΤ, δηλαδή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, το 2002 ήταν 103 εκατ. ευρώ και το 2019 είχε εκτοξευθεί στα 407 εκατ. ευρώ (1.10.2019). Τον Ιανουάριο του 2020 ο Ερντογάν εγκαινίασε τα κτισμένα επί εκτάσεως 20.000 στρεμμάτων νέα κτίρια της ΜΙΤ στην Αγκυρα. Η μετάλλαξη της MIT, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 κατά του Ερντογάν, είναι πολλαπλής και βαρύνουσας σημασίας. Ο Στρατός, φυσικά, υπέστη τη μεγαλύτερη μετάλλαξη. Ηταν το πέμπτο πραξικόπημα που πραγματοποίησε, αλλά το πρώτο που έχασε. Ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να ξεδοντιάσει τους ισχυρούς γκιουλενιστές αξιωματικούς και άρπαξε την ευκαιρία να μετατρέψει τον Στρατό και την ΜΙΤ σε όργανά του.

* Τον Φεβρουάριο του 2014 το «Spiegel» αποκάλυψε την εμπλοκή της MIT στη στυγερή δολοφονία της Σακινέ Τσανσίζ, της Φιντάν Ντογάν και της Λεϊλά Σοϊλεμέ στο Παρίσι, στις 13 Ιανουαρίου του 2013, θέτοντας το δηλητηριώδες ερώτημα: «Είναι δυνατόν χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε. να επιτρέπει την εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε χώραμέλος της Ε.Ε.;». Ευτυχώς, εγώ την Κυριακή 20 Ιανουαρίου του 2013 αποχαιρέτισα τις φίλες μου από τη στήλη μου στην «Καθημερινή της Κυριακής», προκαλώντας ισχυρότατο σοκ στο φιλοτουρκικό σύστημα εξουσίας: «“Φτου ξελευτερία” ... Το ξέρω... ότι οι τρεις Κούρδες -η Σακινέ, η Φιντάν και η Λεϊλά- πήγαν στον δικό μας παράδεισο... Τον “παράδεισο της Ελευθερίας”. Ηγετικές μορφές και οι τρεις του αγώνα για την κουρδική ελευθερία. Η Σακινέ, εκ των ιδρυτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η Φιντάν, εκπρόσωπος στη Γαλλία του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (NKK), και η νεαρή ακτιβίστρια του PKK Λεϊλά δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ μέσα στο Ινστιτούτο του Παρισιού, στην οδό Λαφαγιέτ, την περασμένη εβδομάδα. Η εκτέλεσή τους έχει συγκλονίσει. Και παρομοιάζεται με την εκτέλεση από την MIT της ηγετικής ομάδας των Αρμενίων αγωνιστών εδώ, στην Αθήνα». Αυτά..