Τον σεβόμαστε, τον τιμούμε και τον θαυμάζουμε για τις σκληρές μάχες, τις οποίες έχει δώσει στην «πρώτη γραμμή» της Α’ μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» για να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Όμως, ο διευθυντής της Α’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, πιάστηκε αδιάβαστος. Ιδού τι δήλωσε σήμερα ο Νίκος Καπραβέλος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας:

«Είναι λάθος, πολύ λάθος μήνυμα ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Έτσι όπως ανακοινώνεται κατάργηση των μέτρων, χωρίς να λέμε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, όπου υπάρχει συνωστισμός».

Γιατί είναι αδιάβαστος στο συγκεκριμένο θέμα ο αγαπητός και άξιος γιατρός του ΕΣΥ της χώρας μας; Μα, ήταν ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προέβη χθες στην εξής δήλωση, την οποία μετέδωσε απευθείας και ολόκληρη η ΕΡΤ1:

«Καλησπέρα σας, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ύφεση της πανδημίας και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφασίζουμε ότι από 1/6/2022 έως και 15/09/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Σας ευχαριστώ πολύ».