Κάποια στιγμή θα παραχωρήσει μία συνέντευξη, ίσως μία συνέντευξη Τύπου. Επιθυμεί να μάθει όλος ο κόσμος τι πέρασε και πως αντιμετώπισε τον ουρανομήκη ανορθολογισμό, τη συνωμοσιολογία, τις αήθεις επιθέσεις, τη συκοφαντία, την κακόβουλη κριτική, την… «αποδόμηση», που λένε και εκείνοι.


Θέλει, κάποια στιγμή, όταν όλα αυτά θα έχουν περάσει και η ανθρωπότητα θα έχει καταφέρει μία σπουδαία και σωτήρια νίκη κατά της πανδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, τότε επιθυμεί να πληροφορηθούν όλοι ότι τα έβλεπε και τα διάβαζε όλα και δεν ήταν λίγες οι φορές που γελούσε με όλα αυτά και τα θεωρούσε παρωνυχίδες στον μεγάλο αγώνα, στον «πόλεμο» ζωής και θανάτου κατά της νόσου COVID – 19. Άλλες φορές, όμως, ένιωθε και θλίψη…


Ο λόγος για τον πολύ αγαπητό σε όλους μας καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.


Θα είμαστε εκεί. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε πως είναι τόσο απλό ένας άνθρωπος, ένας κορυφαίος Έλληνας πανεπιστημιακός γιατρός να βρίσκεται αίφνης στο επίκεντρο της δημοσιότητας και του δημοσίου ενδιαφέροντος, στα χείλη κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας, στα εξώφυλλα και τις σελίδες του διεθνούς Τύπου, και ξαφνικά να αποσύρεται από όλα αυτά , χωρίς να νιώσει ποτέ την παραμικρή έλλειψη, χωρίς «σύνδρομο στέρησης», χωρίς να επιδιώξει να επανέλθει εκεί, να επανέλθει ίσως ακόμη και σε ανώτερα επίπεδα δημοσιότητας.


Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλει να μιλήσει. Εμείς θέλουμε να ακούσουμε.