Ήταν χθες κοινή η διαπίστωση ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άφησε μόνον να εννοηθεί γενικώς και αορίστως ότι παρατείνονται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου όλα τα ισχύοντα στην Αττική μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού SARS – COV 2.

Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε καμία ρητή αναφορά εκ μέρους του Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με την παράταση της ισχύος των ως άνω περιοριστικών μέτρων… Από τα συμφραζόμενα καταλάβαμε ό,τι καταλάβαμε…

Απεναντίας, υπήρξε σαφής αναφορά από τον ίδιον τον Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με την οποία τα ισχύοντα μέτρα για την Αττική θα αξιολογηθούν εντός των αμέσως επομένων ημερών.

Μακάρι να σημαίνουν όλα αυτά ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και η ίδια η κυβέρνηση θα προχωρήσουν μέχρι τις αρχές της ερχομένης εβδομάδας στην ανακοίνωση νέων, πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων για το Λεκανοπέδιο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιθετικής εξάπλωσης της επιδημίας του SARS – COV 2 στη χώρα μας.

Είναι προφανές και το παραδέχεται ήδη ικανός αριθμός μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ότι η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στην Αττική έχει ήδη καθυστερήσει χαρακτηριστικά.

Έτσι ακριβώς είναι. Αντί να αναζητεί η κυβέρνηση νέα μέτρα, με τα οποία θα περιορίσει ακόμη πιο ασφυκτικά τον κλάδο της εστίασης, έναν κλάδο οι επαγγελματίες του οποίου εφαρμόζουν στη συντριπτική πλειονότητά τους τα ισχύοντα μέτρα, καλό θα ήταν να ανακοινώσει άμεσα την αυστηρή εφαρμογή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον για το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και την απαγόρευση ορθίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λεκανοπεδίου.

Επίσης, να δούμε να αρχίζει επιτέλους η πραγματική εφαρμογή της τηλεργασίας και του κλιμακωτού ωραρίου για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες του Δημοσίου…

Χαρακτηρηστικό είναι ότι ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, προειδοποίησε χθες για νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων με την πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, ενώ πλείστοι όσοι ειδικοί επιστήμονες έχουν επισημάνει εγκαίρως ότι τα νέα κρούσματα του SARS – COV 2 στην Αττική πρέπει να περιορισθούν κατεπειγόντως και, πάντως, πριν μπει ο Δεκέμβριος κάτω από το όριο των 50...