Χωρίς να αναφέρει ένα όνομα επιστήμονα ή κυβερνητικού στελέχους, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη σε αυτές τις κρίσιμες περιπτώσεις τεκμηρίωση εμφανίζεται σήμερα το κομματικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενο στον θέμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, ιδιαίτερα στην Αττική!

Παρά το γεγονός ότι ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, διαβεβαίωσε την περασμένη Τρίτη ότι «πρόταση για lockdown στην Αττική ούτε έχει κατατεθεί ούτε έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας», το κομματικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κατατεθειμένες απόψεις «για άμεση επιβολή lockdown», και μάλιστα σε… «δήμους της Αττικής»!

Συγκεκριμένα, η επίμαχη παράγραφος του δημοσιεύματος έχει ως εξής:

«Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι έχουν διατυπωθεί απόψεις για άμεση επιβολή lockdown σε δήμους της Αττικής ώστε να ανακοπεί η ροή των κρουσμάτων. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, η κυβέρνηση υιοθετεί τις θέσεις των επιστημόνων που προκρίνουν την προώθηση εναλλακτικών μέτρων ελέω των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της καραντίνας»…