Τρία κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εμφανίζει καθημερινά η Αττική, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής, δισεβδομαδιαίας επίσημης ενημέρωσης για την πορεία της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι το 50% των κρουσμάτων συγκντρώνονταιι στον Δήμο Αθηναίων, ιδιαιτέρως στο κέντρο της Αθήνας, σε τρία δημοτικά διαμερίσματα.

Την ίδια στιγμή, η ισπανική κυβέρνηση έθεσε σε lockdown μεγάλες περιοχές του Δήμου της Μαδρίτης. Πρόκειται για τις φτωχές εκείνες περιοχές της πρωτεύουσας της Ισπανίας, στις οποίες καταγράφονται… 1.000 κρούσματα SARS – COV 2 ανά 100.000 κατοίκους!
Το γράφουμε αυτό, για να καταστήσουμε σαφές ότι, πράγματι, η Αττική δεν βρίσκεται στο «κόκκινο», αλλά, όπως έχει σημειώσει πολλάκις ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, η Αττική βρίσκεται στο μεσοδιάστημα μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου από την εξάπλωση του SARS – COV 2.

Προς τι, λοιπόν, όλες αυτές οι κραυγές ενίων των πολιτικών ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο έλεγχος στην Αττική έχει χαθεί; Ακόμη και ο κατά κοινή ομολογία συνετός, ορθολογικός και πάντα προσεκτικός τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ισχυρίσθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι «η κατάσταση στην Αττική είναι στο όριο της απώλειας του ελέγχου»…

Καλό θα ήταν για όλους μας να τηρούμε με αυστηρότητα και ευλάβεια τα προτεινόμενα από τους ειδικούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μέτρα, καθώς, όπως τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, «σημασία δεν έχει να εξαγγέλλει μέτρα η κυβέρνηση, σημασία έχει να τηρούνται τα εν λόγω μέτρα».

Αφού φροντίσουμε να τηρούμε με αυστηρότητα και ευλάβεια τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον νέο κοροναϊο, δεν έχουμε τίποτε άλλο να πράξουμε παρά να παραλείψουμε κάθε προσπάθεια για να διεκτραγωδήσουμε την κατάσταση, η οποία σοβεί στην Αττική και τον Δήμο Αθηναίων.

Να προσπαθήσουμε όλοι, πολίτες και πολιτικοί όλων των κομμάτων, να συμβάλλουμε στην πειθώ για την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων και να αφήσουμε στην άκρη κραυγές και ψίθυρους περί «απώλειας του ελέγχου», «καταστροφής» και «διάλυσης της χώρας», λόγια και φράσεις, που ναι μεν έχουν αντίκρισμα αποκλειστικά και μόνον σε κλειστές κομματικές παρέες, αλλά απειλούν να υπονομεύσουν την αναγκαία πειθώ στον δημόσιο λόγο και τον δημόσιο χώρο.