Οι Αμερικανοί το λένε «trial balloon». Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ το ονομάζει… σύγχυση!
Ένα trial balloon εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας: Δήλωσε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας είναι πλέον ακόμη και το γενικό lockdown.

Τι επιδιώκει να επιτύχει με αυτό το trial balloon η κυβέρνηση;

Πρώτον, να καταστήσει σαφές ότι η αγνόηση των νέων, πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, τα οποία εφαρμόζονται από σήμερα το πρωί στην Αττική, από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου κινδυνεύει να οδηγήσει εκ των πραγμάτων στην υποχρέωση της κυβέρνησης να επιβάλλει νέο γενικό lockdown. Καθείς και η ευθύνη του, λοιπόν.

Δεύτερον, η κυβέρνηση αρχίζει να «μετρά» τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο, και όχι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση επιζητεί, με αυτόν τον τρόπο, να προετοιμάσει το ισχυρό ενδεχόμενο για μία ανώδυνη, κατ’ αρχάς, επιβολή γενικού lockdown. Ανώδυνη κατ’ αρχάς, καθώς μόνον επώδυνες θα είναι οι επιπτώσεις του ενδεχομένου νέου γενικού lockdown στην οικονομία, ακόμη κι εάν αυτό διαρκέσει μόλις λίγες εβδομάδες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός – και οφείλουμε να το επισημάνουμε – ότι ήταν ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας εκείνος ο κυβερνητικός παράγοντας ο οποίος είχε «δείξει» πριν από αρκετές μέρες προς την κατεύθυνση της Γαλλίας, με τα χιλιάδες νέα κρούσματα νέου κοροναϊού κάθε μέρα, αλλά και προς το Ισραήλ, το οποίο έχει ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή ενός δεύτερου γενικού lockdown.

Τις δύο χώρες ο Στέλιος Πέτσας είχε αναφέρει ως παραδείγματα, τα οποία πρέπει η Ελλάδα να αποφύγει σε κάθε περίπτωση, αλλά και μόνο το γεγονός της αναφοράς των δύο συγκεκριμένων χωρών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν πέρασε απαρατήρητη…
Όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα ονόμασε… σύγχυση, αλλά και… απόδειξη της «κυβερνητικής αποτυχίας» στο «μέτωπο» του SARS – COV 2!
Είναι κι αυτή μία αντίδραση…