Επειδή πολλά άρχισαν να λέγονται για την απουσία του πολύ αγαπητού και πάντα προσηνή καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα, από την «πρώτη γραμμή» της δημοσιότητας – και όχι της μάχης – για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας, νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα, τα οποία είναι, άλλωστε, γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Κατ’ αρχάς, εάν ο Σωτήρης Τσιόδρας ήθελε να εκφράσει τις «σοβαρές διαφωνίες» του με τους κυβερνητικούς χειρισμούς έναντι της εξάπλωσης της νόσου COVID – 19 στη χώρα μας, προς τι, τότε, η παρουσία και η συμμετοχή του σε όλες τις κυβερνητικές συσκέψεις για το θέμα, τις οποίες συγκαλεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν γνωστό, ήδη από την περίοδο του γενικευμένου lockdown στη χώρα μας, ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε διαβεβαιώσει όλους τους πολύ στενούς συνεργάτες του ότι στις προθέσεις του δεν είναι να μείνει για πολύ στην «πρώτη γραμμή» της δημοσιότητας σχετικά με τον SARS – COV 2.
«Όπως αργά – αργά με έμαθε ο κόσμος, έτσι σιγά – σιγά θα με ξεχάσει. Θα φύγω από το προσκήνιο, όσο απότομα βρέθηκα σε αυτό», ήταν τα λόγια του Σωτήρη Τσιόδρα, όταν ουδείς πίστευε ότι θα μπορούσε να εξελίσσεται η επιδημία της νόσου COVID – 19 στη χώρα μας και να λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από τη σχετική επίσημη ενημέρωσή μας.
Βέβαια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε επισημάνει πριν από καιρό ότι «όταν θα δείτε ξανά δίπλα μου, στην επίσημη ενημέρωση, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τότε θα βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού για τον νέο κοροναϊό».
Σε κατάσταση συναγερμού δεν έχουμε φθάσει ακόμη στη χώρα μας, παρά την επιφυλακή στην οποία κάλεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς όλους μας και μακάρι να μην φθάσουμε σε τέτοια κατάσταση.
Μακάρι να μην δούμε ξανά τον Σωτήρη Τσιόδρα δίπλα στον Νίκο Χαρδαλιά!