Είναι προφανές ότι ελάχιστοι από εκείνους οι οποίοι ζητούν από τις υγειονομικές αρχές της χώρας μας να διενεργούν πολλά, πάρα πολλά, μα πάρα πολλά τεστ διάγνωσης για τον νέο κοροναϊό γνωρίζουν ακριβώς για ποιο λόγο καταθέτουν αυτή την απαίτηση στον δημόσιο διάλογο…

Εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν γιατί ζητούν πολλά, πάρα πολλά, μα πάρα πολλά τεστ συμβαίνει όλως τυχαίως να είναι επίσης εκείνοι οι οποίοι διαφωνούν με την στρατηγική του lockdown.

Πρόκειται επίσης για το κυρίαρχο «επιχείρημα» του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ: Θα ανοίξω τη χώρα, θα ανοίξω ξανά την αμερικανική οικονομία, αφού κάνουμε ήδη πολλά, πάρα πολλά, μα πάρα πολλά τεστ και, έτσι, εντοπίζουμε το πλήθος των ασθενών με νόσο COVID – 19.

Ζητούσαν πολλά, πάρα πολλά, μα πάρα πολλά τεστ πριν από την επιβολή του lockdown στη χώρα μας εκείνοι οι οποίοι δεν αξιολογούσαν τα περιοριστικά μέτρα ως κρίσιμα για τον δραστικό περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας. Σχολαστική ατομική υγιεινή και φυσική αποστασιοποίηση, έλεγαν, είναι η μόνη λύση. Σε έναν πληθυσμό ανεκπαίδευτο σε αυτόν τον τρόπο ζωής, σε αυτές τις καθημερινές συνήθειες…

Ζητούν, εκείνοι, εκ νέου τώρα πολλά, πάρα πολλά, μα πάρα πολλά τεστ, γιατί, λένε, χωρίς αυτά τα πολύ μαζικά τεστ δεν μπορούμε να… βγούμε από το lockdown!

Είναι προφανές, επίσης: Ζούμε στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, αλλά με έναν πληθυσμό ο οποίος διαψεύδει καθημερινώς τις Κασσάνδρες!