Αμφιβάλλει κανείς ότι ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, πορεύεται παράλληλη πορεία με τον επικεφαλής ανοσολόγο των ΗΠΑ dr. Anthony Fauci;
Η μεγάλη διαφορά τους είναι η πλήρης στήριξη του Σωτήρη Τσιόδρα από τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και από το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης, εύνοια την οποία δεν απολαμβάνει ο dr Fauci, τόσο από τον ίδιον τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντάναλντ Τραμπ όσο και από το εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το κρίσιμο κοινό στοιχείο των δύο «στρατηγών» επιστημόνων στη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 είναι οι προσωπικές φραστικές επιθέσεις, τις οποίες δέχονται από τους λαϊκιστές των δύο χωρών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αμφισβητείται ανορθόδοξα για την επιτυχία των πολιτικών και των μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας στη χώρα μας, τα οποία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, ο dr Fauci αμφισβητείται από εκείνους οι οποίοι αντιλαμβάνονται την δραματική αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ να περιορίσει ουσιαστικά και εγκαίρως την επιδημία στις ΗΠΑ.
Η επιτυχία του Σωτήρη Τσιόδρα ενοχλεί τη λαϊκιστική μερίδα της αριστεράς της χώρας μας, η αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής φέρνει κυκλώνα γύρω από το πρόσωπο του dr Fauci, τον οποίο προκαλεί η λαϊκιστική μερίδα της δεξιάς των Ρεπουμπλικανών, η οποία θα ήθελε να είναι ο dr Fauci και όχι ο Αμερικανός Πρόεδρος η αιτία της καταστροφής.

Σωτήρης Τσιόδρας και dr Anthony Fauci πορεύονται παράλληλες πορείες, αλλά όχι μέχρι τέλους, ευτυχώς. Αντιλαμβανόμενος ότι οι φραστικές επιθέσεις από την λαϊκιστική δεξιά των Ρεπουμπικανών απειλούν να θέσουν αδίκως και καταχρηστικώς τον ίδιον εκτός μάχης, ο dr Fauci δήλωσε προχθές το αυτονόητο:

«Εάν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είχαν ληφθεί νωρίτερα στις ΗΠΑ, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές».

Μάλιστα, σε μία σύσκεψη στον Λευκό Οίκο, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε πρόσφατα η Washington Post, ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τον dr Fauci «γιατί δεν αφήσατε την πανδημία να καλύψει (wash over) τις ΗΠΑ;», με τον dr Fauci να απαντά σοκαρισμένος: «Μα, Πρόεδρε, τότε θα είχαμε απώλεια πάρα πολλών ανθρώπινων ζωών…».
Σωτήρης Τσιόδρας και dr Fauci είναι οι πιο δημοφιλείς επιστήμονες στις χώρες τους και η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης των δύο χωρών στα πρόσωπά τους αγγίζει πρωτοφανή δημοσκοπικά επίπεδα. Η διαφορά είναι ότι ο dr Fauci έχει τώρα να αντιμετωπίσει τον κυκλώνα, τον οποίο αναπτύσσει εναντίον του η λαϊκιστική μερίδα της δεξιάς των Ρεπουμπλικανών, η οποία απειλεί τον κορυφαίο Αμερικανό ανοσολόγο ακόμη και με… απόλυση από τη θέση του, εν μέσω πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη…
Είμαστε και πάλι τυχεροί εδώ στην Ελλάδα!