Η απρόκλητη δημόσια όσο και πρωτοφανούς σφοδρότητας επίθεση κατά του αγαπητού στο πανελλήνιο και πάντα ευγενή και προσηνή καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της απόπειρας εξαπάτησης.

Είναι προφανές ότι όλη η προσπάθεια για αυτό το οποίο ονομάζουν οι επιτιθέμενοι ως… αποδόμηση του Σωτήρη Τσιόδρα δεν έχει να κάνει σε τίποτε με τη στρατηγική και την τακτική, τις οποίες εκείνος εισηγείται και η κυβέρνηση εφαρμόζει σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας.

Προέρχεται αυτή η επίθεση από περιθωριακά τμήματα της κοινής γνώμης, τα οποία χαρακτηρίζονται από τεράστια γνωσιακά κενά και υπολείπονται όχι μόνο του αξιακού και του διανοητικού ορίζοντα του Σωτήρη Τσιόδρα, υπολείπονται επίσης του γνωσιακού επιπέδου του μέσου εγγράμματου πολίτη της χώρας μας, ο οποίος ανεξαρτήτως κομματικής ή άλλης προτίμησης έχει αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα μία Ελλάδα, όπως θα ήθελε περίπου εκείνος να είναι στα πιο όμορφα όνειρά του.

Τεστ, τεστ, τεστ, μας λένε, το πολύ που μας λένε, γιατί πέραν των τεστ, τεστ, τεστ δεν έχουν κατανοήσει αυτό το οποίο ο ίδιος ο καθηγητής έχει εξηγήσει πολλάκις: Τα τεστ υπηρετούν τη στρατηγική και όχι η στρατηγική τα τεστ. Τεστ, Τεστ, Τεστ έλεγε, λένε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αλλά πότε; Μα, όταν ακόμη δεν είχε γίνει κυρίαρχη απάντηση στην επέλαση του SARS – COV 2 η κοινωνική αποστασιοποίηση και το γενικευμένο lockdown. Να κάνετε τεστ, τεστ, τεστ για να απομονώνετε στα σπίτια τους ακόμη και τα ήπια κρούσματα της νόσου COVID – 19, ακόμη και τους λίγους ασυμπτωματικούς ασθενείς, προκειμένου να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι ηλικιωμένοι και οι χρονίως πάσχοντες, ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι διατηρούν όλες τις βιολογικές προδιαγραφές για να καλύψουν ολόκληρη την διαδρομή έως την μαρτυρική κλίνη της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Τεστ, Τεστ, Τεστ, έχει κολλήσει η βελόνα, γιατί δεν καταλαβαίνουν τη στρατηγική, αλλά επιθυμούν να την αποδομήσουν… Είναι σαν τότε που διάβαζαν την αποδόμηση στον Ντεριντά, δεν καταλάβαιναν τίποτε και κήρυσσαν προσκλητήριο για τη… γενικευμένη

κοινωνική και πολιτική ανυπακοή, την αντιπολιτική και τον λαϊκισμό! Ποτέ δεν κατάλαβαν τον σκοτεινό, θεοσκότεινο Ντεριντά, για άλλους λόγους – πραγματικά για άλλους λόγους; - δεν καταλαβαίνουν τώρα τον Τσιόδρα!

Η εξαπάτηση την οποία επιχειρούν συνίσταται στο γεγονός ότι επιχειρούν να πείσουν τους ομοϊδεάτες τους - και μόνον εκείνους - ότι ασκούν κριτική σε μία επιστημονική μεθοδολογία και όχι σε έναν άνθρωπο, ο οποίος όχι μόνον δεν ενόχλησε με θόρυβο και πολυλογία, αλλά διδάσκει, αντιθέτως, ήθος, επιστημονικό έθος, μεθοδικότητα, επιμονή στο σχέδιο, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους δύναται κανείς να ενσωματώνει στην στρατηγική του τα γόνιμα στοιχεία της κριτικής, την οποία δέχεται. Είναι ο κλασικός Έλληνας μικροαστός αυτός; Για να δείτε λίγο τον καθρέφτη σας, επιτέλους!

Στον άνθρωπο Σωτήρη Τσιόδρα επιτίθενται, αυτό μόνον έχουν διδαχθεί, αυτό πράττουν!

Γι’ αυτό είναι τόσο ποταπή όλη αυτή η προσπάθεια να εξωραϊσουν την επίθεση και να την αναγάγουν σε εναλλακτική στρατηγική… Είδατε ποτέ καμία συγγνώμη, καμία διευκρίνιση των προθέσεων, καμία απάντηση για τη… μεγάλη παρεξήγηση; Ποτέ! Χλεύασαν ακόμη και τον λυγμό του Σωτήρη Τσιόδρα…

Αυτοί οι θεωρητικοί της αποδόμησης, της ανθρωποφαγίας, να λέμε ορθότερα!