Ποιος είναι ο λόγος να αναστατώνεται στο έπακρο μία μεγάλη πόλη της χώρας μας από μία φήμη, πραγματικά φήμη, την οποία υιοθετούν επισήμως οι επικεφαλής της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών;

Γιατί πρέπει να υπερβάλλουμε οπωσδήποτε τα πραγματικά γεγονότα, όσο αρνητικά κι εάν είναι αυτά από μόνα τους, προκειμένου να εντυπωσιάσουμε, αλλά και να πλειοδοτήσουμε σε αντικυβερνητισμό και κοινωνική αντιπολίτευση; Γιατί πρέπει να είμαστε οι υπεύθυνοι για την αναστάτωση των συμπολιτών μας;

Ο λόγος για την αναστολή των χημειοθεραπειών τεσσάρων καρκινοπαθών συνανθρώπων μας, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, για την οποία η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας (ΕΙΝΑ) εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες μία τρομολαγνική ανακοίνωση, η οποία υπερβάλλει οφθαλμοφανώς τα πραγματικά γεγονότα.
Γράφει μεταξύ άλλων η ΕΙΝΑ στη σχετική ανακοίνωσή της:

«"Πολλοί συμπολίτες μας, από Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και αλλού, ενώ είχαν πάρει την κατάλληλη φαρμακευτική προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες, ενημερώθηκαν λίγα λεπτά πριν και αφού είχαν προσέλθει στο νοσοκομείο, ότι οι θεραπείες τους αναστέλλονται λόγω έλλειψης φαρμάκων, άγνωστο για πόσο"…
Το αξιοσημείωτο δεν είναι μόνον η σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑ, είναι επίσης το γεγονός ότι η απερχόμενη διοικήτρια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου Παναγούλα Μαμμή ενημέρωσε σχετικά και αρμοδίως το υπουργείο Υγείας μόνον αφού το θέμα είχε λάβει διαστάσεις στη δημοσιότητα, και μάλιστα εκείνες τις διαστάσεις τις οποίες «υπαγόρευσε» η εν λόγω ανακοίνωση της ΕΙΝΑ.

Η πραγματικότητα είναι, λοιπόν, ότι το θέμα αφορά όχι τη μισή Δυτική Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται η ΕΙΝΑ, αλλά μόλις τέσσερις πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη, το χημειοθεραπευτικό φάρμακο για τους οποίους εμφανίζει πολύ σοβαρή έλλειψη εδώ και λίγες ημέρες.

Το θέμα είναι σοβαρό, αναντίλεκτα! Το πρόβλημα για τους τέσσερις πάσχοντες συνανθρώπους μας πρέπει να λυθεί άμεσα, ακόμη και σήμερα και ελπίζουμε ότι η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) θα πράξει τα δέοντα, μετά από τη σχετική εντολή, την οποία έλαβε σήμερα το πρωί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Εν τω μεταξύ, το Δ.Σ. της ΕΙΝΑ θα μπορεί να καταγγέλλει όχι τους υπαιτίους για τη σοβαρή έλλειψη του εν λόγω χημειοθεραπευτικού φαρμάκου, αλλά το υπουργείο Υγείας, την κυβέρνηση, το «αστικό» πολιτικό σύστημα ή, ακόμη, και τον… διεθνή καπιταλισμό!