Δυσκολεύεται πολύ και διαρκώς ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός να μας ενημερώσει, έστω τόσα χρόνια μετά, με ποιο κριτήρια ο ίδιος είχε διορίσει τις νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.

Ο Ανδρέας Ξανθός έχει δώσει πλείστες όσες συνεντεύξεις ανά την Ελλάδα, αλλά τα συγκεκριμένα κριτήρια της επιλογής για την τοποθέτηση των νέων διοικήσεων, το 2016, δεν τα θυμάται ούτε ο ίδιος, καθώς δεν προβαίνει καν σε μία έστω προσχηματική απάντηση στο εν λόγω ερώτημα.

Είναι φυσικό, βεβαίως, να μην απαντά ο τέως υπουργός Υγείας για τα συγκεκριμένα κριτήρια της επιλογής, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου και για τον ίδιον, καθώς θα έδινε ένα «καθαρό» αντικείμενο προς δημόσια κριτική, κάτι το οποίο αποφεύγει συστηματικά ο Ανδρέας Ξανθός.

Έτσι, όχι μόνον δεν ήταν αξιοκρατικά τα κριτήρια της επιλογής των νέων διοικήσεων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, το 2016, αλλά υπήρξε πλήθος ενστάσεων από ταλαίπωρους υποψηφίους, ενστάσεις η τύχη των οποίων αγνοείται από τότε… σε κάποιον κάλαθο αχρήστων, ασφαλώς!

Ακόμη και το 15% επί του συνόλου των νέων διοικήσεων, ποσοστό το οποίο επικαλείται ο Ανδρέας Ξανθός, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το 15%, λοιπόν, των διοικήσεων, οι οποίες παρέμειναν στις θέσεις τους με την τότε νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, παρέμειναν στις θέσεις τους, βάσει απολύτως κομματικών σκοπιμοτήτων και επιλογών, καθώς είναι γνωστή η «φιλοδοξία» της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να… διεμβολίσει τον κομματικό κορμό της Ν.Δ.

Τα περί αξιοκρατίας και αξιοπιστίας δεν έχει παρά να τα αποδείξουν ο Ανδρέας Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι πολύ κουραστικό και άτοπο να επαναλαμβάνει στερεοτυπικά αυτές τις ωραίες, αλλά κενές περιεχομένου λέξεις…