«Όλα στην ώρα τους», είναι η κοφτή, αλλά αισιόδοξη φράση, την οποία χρησιμοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με την τύχη των επικουρικών γιατρών του ΕΣΥ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το θέμα είχαν θέσει επίσης πολύ πρόσφατα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησής τους με τον Βασίλη Κικίλια, με τον υπουργό Υγείας να μην ανοίγει τα «χαρτιά» του, αλλά να διαβεβαιώνει ότι αναζητείται ήδη η πρόσφορη λύση, προκειμένου να μην στερηθεί το ΕΣΥ της χώρας μας των πολύτιμων υπηρεσιών ενός ικανού αριθμού γιατρών.

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας μας έχουν ξεκινήσει να ασκούν «πιέσεις» μέσω σχετικών δημοσιευμάτων, για τα οποία ο Βασίλης Κικίλιας είναι ενήμερος, χωρίς να σπεύδει να προεξοφλήσει, τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών του ΕΣΥ, ποια ακριβώς λύση πρόκειται να προκρίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, εν συνόλω, για το συγκεκριμένο θέμα.