Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι τρέφω απεριόριστο σεβασμό στις μεγαλύτερες ηλικίες και ιδιαίτερα στους γηραιότερους δημοσιογράφους. Νιώθω δε ιδιαίτερη συμπάθεια για εκείνους που ενώ έχουν ολοκληρώσει τον επαγγελματικό τους κύκλο, αναζητούν εναγωνίως αφορμές για να επανέλθουν στο προσκήνιο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μανώλη Κοττάκη, έστω κι αν στους δημοσιογραφικούς κύκλους καθιερώθηκε ως διαχρονικός αυλοκόλακας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και ως καριερίστας σε μιντιακά μετερίζια που βρίσκονταν στην ασφαλή ομπρέλα του Δημοσίου όπως η ΕΡΤ και ο ΑΘΗΝΑ 9,84.

Ωστόσο, φαίνεται πως σ’ αυτή την προχωρημένη δημοσιογραφική ηλικία και στο πλευρό του μεγαλοεκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια ισορροπεί ανάμεσα στην ακροδεξιά και στην πολιτική γοητεία του Αλέξη Τσίπρα, ανακάλυψε το… ρωσικό μεγαλείο μέσω του Ιβάν Σαββίδη.

Σήμερα λοιπόν, μέσω της αρθρογραφίας του κι αφού έχουν μεσολαβήσει οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθης, αποφάσισε να του πλέξει το εγκώμιο με αφορμή την… εθνική του προσφορά, που μόνο ο ίδιος έχει αντιληφθεί. Αλήθεια, ποια είναι η συνεισφορά στο έθνος ενός ανθρώπου που επειδή δεν πήρε ένα πέναλτι (που δεν δικαιούτο κιόλας) είχε μιλήσει για κοσοβοποίηση της Βόρειας Ελλάδας; Ή που επειδή θεώρησε ότι τον αδίκησε η διαιτησία μπούκαρε στο γήπεδο με το πιστόλι στην ζώνη, σε μια προσπάθεια να επιβάλλει νόμους ρωσικής μαφίας και ρωσικής στέπας στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Άραγε αυτές τις συμπεριφορές θαυμάζει ο εθνικόφρων Κοττάκης;

Φυσικά, αυτή την αποθέωση στον Ιβάν, όπως το συνηθίζουν τα ακροδεξιά φύλλα στα οποία εργάζεται, την συνόδευσε με μια ακόμη επίθεση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, διερωτώμενος τι έχει προσφέρει ο ίδιος στην Ελλάδα. Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι γύρω από τις πρωτοβουλίες και την εν γένει δράση του ηγέτη του Ολυμπιακού, κινείται το σύνολο της κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας του Πειραιά, οι άνθρωποι του οποίο αναγνώρισαν εμφατικά την εν λόγω προσφορά και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές χαρίζοντάς του άλλο ένα ρεκόρ ψήφων. Παιδικές χαρές, κατασκηνώσεις, πλατείες, εκδηλώσεις για τα μικρά τα παιδιά, ακόμη και τεχνικά έργα υποδομής συνθέτουν αυτή την εικόνα. Την ίδια ώρα, μιλά από μόνο του και το ανθρωπιστικό έργο που εκτείνεται από την πολυεπίπεδη ενίσχυση των κατοίκων της Μάνδρας και την συνδρομή των χιλιάδων προσφύγων που είχαν συρρεύσει στο λιμάνι του Πειραιά πριν από μερικά χρόνια μέχρι και την διεθνή δράση της Unicef.

Παράλληλα, εκεί που ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ σώπαινε και τα Μέσα που ελέγχει προσέφεραν απλόχερα πέπλο προστασίας σ’ εκείνους που πέταγαν δακρυγόνα σε παιδιά και οικογένειες στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, ο Μαρινάκης έβγαινε μπροστά και μιλούσε ανοικτά ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών. Κι όλα αυτά βεβαίως χωρίς κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος όπως οι δραστηριότητες του Ιβάν του Τρομερού που εντέχνως .. καθαγιάζει ο Κοττάκης.

Άραγε όλα αυτά τα ξέχασε ο κατά τ’ άλλα δεξιός Κοττάκης που σήμερα αποθέωνε τον Ιβάν για ένα σίριαλ στο κανάλι του; Πάντως, ένα πράγμα οφείλει να του αναγνωρίσει κανείς. Πως αν μη τι άλλο είναι πιστός και ευγνώμων απέναντι στους ευεργέτες του Ομίλου του. Βλέπετε πέραν του Ιβάν δεν παρέλειψε σήμερα να κάνει αναφορά και σ’ έναν άλλο γαλαντόμο, τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά μπορεί να υπήρχε και κάποιος που να μην πίστευε στα περί κανονικού συνεργείου…