Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προκειμένου να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση. «Ενθαρρύνουμε τις Αρχές να εφαρμόσουν το μέτρο το συντομότερο δυνατό» ήταν τα λόγια που είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Ουίλιαμ Μάρεϊ, κάνοντας μάλιστα λόγο για μεταρρύθμιση-«κλειδί».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τρέχει και δεν φτάνει προκειμένου να ικανοποιηθεί η συγκεκριμένη απαίτηση των δανειστών μας, καθώς είναι η δεύτερη προειδοποίηση, ύστερα και από τις ανάλογες συστάσεις στο Eurogroup. Στην κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο του κ. Τσακαλώτου δίνουν τώρα μάχη να ανασταλεί η απεργία των συμβολαιογράφων προκειμένου στις 29 Νοεμβρίου το αργότερο να αρχίσουν να αλλάζουν χέρια καταστήματα και σπίτια δανειοληπτών που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Την ίδια ώρα το κωμικό θέαμα των στελεχών της «κίνησης των 53» του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν διαφωνούν με κεντρικά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής συνεχίζεται. Πριν από μερικές μέρες εξέδωσαν μάλιστα κι ένα ολόκληρο κείμενο. Ανάμεσα στα άλλα έγραφαν και τα εξής: «Το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία μας και η πολιτική μας χρειάζεται να αναζητά συνεχώς τις αναγκαίες ρωγμές που θα αποδυναμώνουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις, στην κατεύθυνση της προστασίας-υπεράσπισης των τμημάτων της κοινωνίας που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την εφαρμογή τους».

Μόνο γέλια προκαλεί η συγκεκριμένη αναφορά των «53», που άτυπος επικεφαλής τους είναι ο άνθρωπος ο οποίος επισπεύδει τους πλειστηριασμούς για να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στις απαιτήσεις των δανειστών, δηλαδή ο κ. Τσακαλώτος.

Ανάλογες κωμωδίες ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες με την επίσκεψη Τσίπρα στης Ηνωμένες Πολιτείες και τα εγκώμιά του στον Τραμπ, με την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό και πάει λέγοντας. Ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να απενοχοποιήσει τις συνειδήσεις κάποιων και για να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κι ένα πιο «φιλολαϊκό» κομμάτι στο εσωτερικό του, που υποτίθεται ότι δίνει τις μάχες του.

Ακόμα και οι λιγότερο υποψιασμένοι πάντως έχουν αντιληφθεί ότι όλο αυτό το επαναλαμβανόμενο σκηνικό είναι στάχτη στα μάτια, που πλέον απευθύνεται σε αφελείς. Παραμύθια της Χαλιμάς, που όμως ούτε τα μικρά παιδιά δεν τα πιστεύουν πια.