Όποιος παρακολουθήσει λίγο προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η κυβέρνηση κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολή θέση για κάποιο γεγονός που την αφορά , θα διαπιστώσει πως οι άνθρωποι οι οποίοι συντάσσουν τις σχετικές ανακοινώσεις μάλλον δεν κάνουν τον κόπο να περπατήσουν μερικά τετράγωνα πιο μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο της επικοινωνίας αδυνατούν να αντιληφθούν τι γίνεται στην κανονική ζωή, στην κανονική αγορά, στην κανονική οικονομία.

«Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος – αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει…» έγραφε μία από τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις με αφορμή το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σε σχέση με όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για την περίοδο του καλοκαιριού του 2015. Έσπευσε μάλιστα ο συντάκτης της να δώσει και συμβουλές στη Νέα Δημοκρατία: «Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Ας δεχθούμε λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει «πολιτικό αφήγημα». Το πρώτο ερώτημα είναι σε τι εμποδίζει αυτή η έλλειψη αντιπολιτευτικού αφηγήματος τους κυβερνώντες να δεχτούν το αίτημα για την Εξεταστική Επιτροπή; Τι φοβούνται άραγε και στρεψοδικούν αντί να τοποθετηθούν επί της ουσίας στις καταγγελίες-ή τους ισχυρισμούς αν προτιμούν- Βαρουφάκη; Γιατί δεν συμφωνούν στην συγκρότηση μιας Επιτροπής που θα ασχοληθεί με όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο στην διάρκεια της οποίας η χώρα βρέθηκε- με τους χειρισμούς που έγιναν -στο χείλος του γκρεμού; Κι αν νιώθουν τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους γιατί δεν προχωρούν έτσι ώστε ένα εκθέσουν μια και καλή τον τότε πανίσχυρο υπουργό Οικονομικών , τώρα μάλιστα που όπως φαίνεται ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά στην πολιτική;

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το κατά πόσο η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και πως τα αντιμετωπίζει. Όπως για παράδειγμα ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταβάλουν περίπου 10,7 δισεκατομμύρια ευρώ για μια σειρά από φόρους. Η φορολογική λαίλαπα που βρίσκεται προ των πυλών για εισοδήματα, ακίνητα και οχήματα δεν έχει προηγούμενο και θα ξεσπάσει πάνω σε μια κοινωνία η οποία είναι πλέον απολύτως καταπονημένη από τα βάρη όλων των προηγούμενων ετών . Τι έκανε και τι κάνει η κυβέρνηση για να βελτιώσει την κατάσταση αυτή που αποτελεί πραγματικό πρόβλημα της κοινωνίας ; Απολύτως τίποτα. Ο φόρος εισοδήματος με την ενιαία κλίμακα ακόμα πιο τσουχτερός για χιλιάδες νοικοκυριά. Ο ΕΝΦΙΑ ίδιος και απαράλλακτος με πέρσι. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ακόμα μεγαλύτερη φορολογική και ασφαλιστική εξόντωση. Το τέλος επιτηδεύματος επίσης το ίδιο, είτε ο επιχειρηματίας έχει κέρδος είτε έχει ζημιά

Καλό θα είναι λοιπόν αντί για τα ρεσιτάλ εξυπνακισμών στα οποία επιδίδονται όλο το τελευταίο διάστημα οι κυβερνώντες με ανακοινώσεις για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα, να κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν εκείνοι με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Και -κυρίως- να μην μπερδεύουν το «πολιτικό αφήγημα» με το … παραμύθι, στο οποίο όντως διαπρέπουν!