Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά της κ. Τσαπανίδου, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιδιώκει να εξαπατήσει τους πολίτες και να... ξαναγράψει την πρόσφατη Ιστορία του τόπου. Κι αυτό, διότι ο πρωθυπουργός από την Καλαμάτα, και έχοντας στο πλευρό του τον Αντώνη Σαμαρά, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή έριξε μέσα στη Βουλή την κυβέρνηση Σαμαρά. Επ’ αυτού η κ. Τσαπανίδου μάς είπε πως «τον κ. Σαμαρά τον έριξε ο λαός με την ψήφο του, όπως θα ρίξει κι εσάς στις 21 Μαΐου»! Δηλαδή, προσπαθεί η ίδια να ξαναγράψει την πρόσφατη Ιστορία μας. Ξεχνώντας ότι η κυβέρνηση συνεργασίας είχε προκύψει από τις εκλογές του 2012. Και ότι η θητεία της, υπό κανονικές συνθήκες, θα ολοκληρωνόταν το 2016 και όχι το 2014. Απλώς, το 2014, με όχημα και πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μαζί με τη Χρυσή Αυγή και λοιπούς έριξαν την κυβέρνηση δύο χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας της. Ξεχνά -για την ακρίβεια κάνει ότι ξεχνά- επίσης η κ. Τσαπανίδου ότι σε εκείνη την ψηφοφορία υπήρξαν 162 «ναι» και 138 «παρών». Δηλαδή, η Βουλή διέθετε τη Δεδηλωμένη, απλώς για εκλογή Προέδρου χρειάζονταν 180 ψήφοι. Άρα, εργαλειοποίησαν τη συγκεκριμένη ψηφοφορία για να ρίξουν την κυβέρνηση και να αρπάξουν την εξουσία. Μετά, οδηγηθήκαμε σε πρόωρες εκλογές και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρέθηκαν στην εξουσία, υποσχόμενοι στον λαό ότι θα σχίσουν τα μνημόνια και θα είναι ντάλα μεσημέρι και ότι θα διώξουν τους τροϊκανούς με τις κλοτσιές.

ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ, έκαναν τα ηρωικά τους το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο και τελικά μας οδήγησαν σε ένα τρίτο, το χειρότερο και επαχθέστερο, μνημόνιο, μεταφέροντας το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο αιωνόβιο Υπερταμείο και παραδίδοντας τα δάνεια των Ελλήνων -και τα εξυπηρρτούμενα- στα ξένα funds, που κατά την επαναστατική περίοδο αποκαλούσαν «κοράκια της καταστροφής». Μια ορολογία στην οποία έχουν εσχάτως επιστρέψει. Όταν, λοιπόν, η κ. Τσαπανίδου ισχυρίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κάνει ότι ξεχνά πως πρώτα μάς έβαλε στο δικό του μνημόνιο και μετά μας έβγαλε από το δικό του μνημόνιο, αφού μας χρέωσε άλλα 100 δισεκατομμύρια. Όσο για τα περίφημα 37 δισεκατομμύρια, για τα οποία επαίρονται, αυτά ήταν το αποτέλεσμα μιας άγριας φορολογικής αφαίμαξης. Σήμερα, στα ταμεία υπάρχουν 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις στάθηκαν στα πόδια τους, μέσα σε πρωτοφανείς κρίσεις, χάρη σε ενισχύσεις που έφθασαν τα 60 δισεκατομμύρια. Στο μεσοδιάστημα, το μόνο που έκαναν ήταν... βαφτίσια: Η 5η αξιολόγηση βαφτίστηκε 1η αξιολόγηση (και συνεχίστηκε κανονικά και ακόμη πιο σκληρά). Το 3ο μνημόνιο βαφτίστηκε «ένταξη της δημοσιονομικής προσαρμογής σε προοδευτική στρατηγική».

ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ βαφτίστηκαν «μεγιστοποίηση δημοσίου συμφέροντος και κοινωνικού οφέλους». Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος βαφτίστηκε «ρήτρα βιωσιμότητας». (Επ’ αυτού, μάλιστα, έφθασαν στο σημείο να κάνουν και... νέα βαφτίσια, λέγοντας ότι θα δώσουν συντάξεις με... ρήτρα ανάπτυξης.) Επιπλέον, η περικοπή συντάξεων βαφτίστηκε... «ταξική μεροληψία υπέρ των αδυνάμων»! Κι όταν τους θυμίζαμε πως άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν, έπαιρναν το πιο αθώο ύφος του κόσμου και ομολογούσαν πως είχαν... αυταπάτες! Πολύ ακριβές, είναι η αλήθεια! Σε μια περίπτωση, μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος -σχετικά με τη 13η σύνταξη- είχε πει: «Το λέγαμε. Γιατί τα λέγαμε αυτά; Γιατί ελπίζαμε να προκαλέσουμε ένα σοκ ζήτησης στην ελληνική κοινωνία αυξάνοντας την εισπρακτική δύναμη. Αυτό ελπίζαμε ότι θα το πετυχαίναμε. Η στρατηγική που ακολουθήθη- κε δεν απέδωσε, καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περιμέναμε. Τον Ιούλιο αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό. Μας έδωσε τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε ξανά, γιατί ο λαός είχε την ελπίδα ότι θα κάνουμε αυτό που κάνουμε»! Και τώρα γυρεύουν από τον λαό να τους ξαναψηφίσει σαν να ήταν... πρώτη φορά – προφανώς για να ξανακάνουν αυτό που κάνανε, με... νέα βαφτίσια!

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή 29.4.2023