Κι εκεί που είχαμε κουραστεί από τη μαυρίλα των Βρυξελλών, έσκασε το νέο και φωτίστηκε το «είναι» μας.

«Η Εύη Βατίδου κατεβαίνει στις εκλογές με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου». Σταμάτα να μου φωνάζεις, «πάρε το 100» και σκέψου σε πόσα πολιτικά πόστα θα ήταν χρήσιμη. Κατ’ αρχάς, θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αυτά τα θέματα τα κατέχει άριστα. «Την Ελλάδα δεν τη χτυπάνε οι τρομοκράτες, γιατί είμαστε παραθαλάσσιο μέρος και το σέβονται», είχε λαλήσει πριν από χρόνια (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Ιστορική ατάκα! Δεν σου αρκεί; Τι λες για το Εξωτερικών; Έχει και προϋπηρεσία στα Διεθνή Γραφεία Γνωριμιών και Γάμου «Θάνος».

Σταμάτα να επαναλαμβάνεις, παιδάκι μου, «πάρε το 100». Δεν το παίρνω, σου λέω. Η Εύη μπορεί να συνεισφέρει σε πολλά προβλήματα του τόπου. Είναι διαβασμένη, ενημερωμένη, ψαγμένη. Εφημερίδες δεν ανοίγει, από ιστορία δεν σκαμπάζει, ειδήσεις δεν παρακολουθεί «Βλέπω, όμως, Bloomberg, BBC και CNN. Γενικά είμαι σε άλλο πλανήτη...». Ορίστε! Το παραδέχεται και μόνη της η γυναίκα! Είναι σε άλλο πλανήτη. Άσε το «100» στην άκρη! Δεν θέλεις να της δώσουμε το Εξωτερικών; Ας την κάνουμε τότε υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τι θα κάνει εκεί; Θα πηγαίνει στις λαδή;), θα μας λέει ότι το αβοκάντο έχει έξι ευρώ το ένα, θα παθαίνουμε καρδιακό, θα τρέχουμε με τις νυχτικιές στους πάγκους να λιντσάρουμε τον λαϊκατζή, θα ανακαλεί αμέσως μετά... «κορίτσια, το κιλό είναι έξι ευρώ, αλλά δεν το είχα καταλάβει», θα έρχεται η καρδιά στη θέση της, καμία ανατίμηση, όλα καλά, όλα υπό έλεγχο. «Καλέ, πέντε πορτοκάλια μόνο ένα κιλό είναι;», θα ρωτάει ύστερα απορημένη, όλο και κανένα πορτοκάλι παραπάνω θα βάζει ο μανάβης στη σακούλα, με πορτοκαλόπιτες και jus d’ orange θα μας έχει η υπουργάρα μας. Μην της πεις μόνο ότι η λαϊκή έχει κι άλλα πράγματα (φόρμες, πιτζάμες, τσιπούρες και ελιές) γιατί θα την μπερδέψεις! Αυτή ξέρει ότι έχει μόνο φρούτα και ζαρζαβατικά! Λύσσαξες με το «100»!

Και το υπουργείο Υγείας δεν είναι πάντως κακή επιλογή για το Ευάκι. Είναι πολύ προσεκτική με το τι τρώει, όχι σαβούρες, ένα πιάτο μόνο, λιτά και υγιεινά. «Δεν ανεβαίνω κάθε μέρα στη ζυγαριά γιατί μπορεί να έχω πάρει 100 γραμμάρια και να πω “Οπ! Χαμός”». Ούτε το Υγείας θέλεις; Τελευταία επιλογή το Παιδείας. Τέτοιος λόγος, τέτοια ευφράδεια, τέτοια γραμματική και συντακτικό είναι κρίμα να πάνε χαμένα. «Ο χυμός ροδιού είναι... αντιξιοδωτικός». Το ήξερες αυτό; Μην ουρλιάζεις έτσι, καλέ! Θα έρθει το «100»! 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 21/4