Μέχρι χθες αμφιταλαντευόμουν. Με ποιον να πάω και ποιον ν’ αφήσω. Με ποιον να ταχθώ και ποιον να «μαυρίσω». Και σήμερα...;

Σήμερα είδα άσπρη μέρα στον μαύρο ορίζοντα της πολιτικής. Έκανε κόμμα ο Πολ ο Ευμορφίδης, ο Mr Coco Mat, ντε, «Ευ» το είπε, και όλα καλά και όμορφα θα μας πάνε. Πρόγραμμα δεν είδα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Αλλού είναι τα βασικά, αλλού είναι τα μυστικά. Άκου, λοιπόν, ταλαίπωρε ψηφοφόρε, πώς θα είναι η ζωή σου με τον Πολ πρωθυπουργό. Για αρχή, πέτα το λακκουβιασμένο στρώμα σου (σε κοκοφοίνικα και φύκια θα σε κοιμίζει) και πούλα το αυτοκίνητο. Με ποδήλατο θα πηγαίνεις στη δουλειά! Μην ξεφυσάς, μη λαχανιάζεις, μη βαρυγκομάς, μη μου λες πως είναι μακριά. Αν σηκώνεσαι στις τέσσερις τα ξημερώματα, μια χαρά θα προλαβαίνεις να είσαι στις δέκα στο γραφείο! Μην είσαι αντιδραστικός.

Η ορθοπεταλιά σημαίνει αύξηση του μισθού σου κατά 5% και αν κόψεις και το κάπνισμα θα έχεις άλλο ένα 3% - πες μου ποιος δίνει σήμερα τέτοιες αυξήσεις! Τι; Δεν έχεις δουλειά; Αν είσαι νέος, να τσακιστείς να πας στο χωριό σου να φτιάξεις ένα κοτέτσι και να φυτέψεις μια μουριά. Αν πάλι τα ’χεις τα χρονάκια σου, κάτσε στα αυγά σου και μην ασχολείσαι. Όπως λέει ο Πολ, «όποιος ασχολείται με το κέρδος, δεν έχει ποτέ χρήμα. Πρέπει να ασχολείσαι με όλα τα άλλα και το χρήμα θα έρθει μόνο του». Χρόνο έχεις άπειρο, άρα το λύσαμε κι αυτό, πάμε παρακάτω. Κινητό γιοκ! Με τον Πολ θα είσαι άνθρωπος των ιδεών, όχι της πάρλας. Και σπίτι γιοκ! Όπως εκείνος στέκεται έξω από ένα κτίριο της Coco-Mat και λέει «τι ωραίο που είναι, δεν αισθάνομαι ιδιοκτήτης, αισθάνομαι δημιουργός», έτσι θα κάνεις κι εσύ, αν και όταν σ’ το πάρει καμιά τράπεζα. Και τα μπριζολίδια γιοκ! Ραδίκια και κουκιά θα τρως! Ο Πολ είναι χορτοφάγος. Και τα κομπλεξικά με τους πλούσιους γιοκ! Βλέπεις τον πλούσιο να τρώει χαβιάρι; Θα φυτεύεις μια ντομάτα και θα σου φεύγει ο καημός. Δεν τα λέω εγώ, ο Πολ τα λέει.

Σου έχω και άλλα ωραία. Θα κυκλοφορείς παντού, χειμώνα καλοκαίρι, με σανδάλια (ως αρχαίος Έλληνας), θα σώσεις τον γάμο σου με σωματική άσκηση (δεν κάνει να μπούμε σε λεπτομέρειες), θα πλένεις το στόμα σου με θαλασσινό νερό (για να έχεις γερά δόντια) και θα μιλάς στον πρωθυπουργό σου στον ενικό (σιχαίνεται τον πληθυντικό). «Αν κατέβαινα στην πολιτική δεν πρόκειται να με ψήφιζε κανένας...», είχε πει πριν από λίγα χρόνια. Πολ, μη λες κουταμάρες! Εγώ, θα σε ψηφίσω!

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 25/4